ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З початку 2016-го в лісах України ліквідовано майже 440 пожеж

    26 квітня 2024 п'ятниця
    83 переглядів
    Держлісагенство України повідомляє...

    З початку року працівниками державної лісової охорони ліквідовано майже 440 пожеж на площі 716 га в лісах державних підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Держлісагентства.

    "З початку року відбулося дев’ять великих лісових пожеж на площі 501,5 га, у тому числі верхових на площі 123,5 га. Найбільші пожежі було ліквідовано у лісах Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

    Протягом липня зафіксовано збільшення кількості лісових пожеж у зв’язку з підвищенням температури повітря. Минулого місяця ліквідовано 205 пожеж на площі більше 560 га, у тому числі шість великих пожеж на площі 465 га", -- йдеться у повідомленні.

    За словами т.в.о. Голови Держлісагентства Христини Юшкевич, найпоширенішою причиною виникнення лісових пожеж є людський фактор – непогашене вогнище, кинутий недопалок та ін. Окрім того, практично всі лісові пожежі розпочинаються поза межами лісових масивів – на суміжних землях, що межують з лісом.

    «Особливо загострюється ситуація наприкінці літа, коли населенням та різними суб’єктами господарювання масово випалюється суха рослинність та її залишки на сільгоспугіддях, торфовищах, смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, інших суміжних із землями лісогосподарського призначення ділянках. Така ситуація повторюється з року в рік», - наголосила Христина Юшкевич.

    Держлісагентство звертає увагу, що на значній території України рівень пожежної небезпеки продовжує залишатися високим.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору