ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як отримати безкоштовну освіту в Словаччині

    26 квітня 2024 п'ятниця
    80 переглядів
    Які ж переваги навчання в Словаччині для українців?

    Останнім часом істотно зросла популярність Словаччини серед українських студентів, оскільки ця країна відкриває широкі перспективи й можливості тим, хто мріє отримати престижну вищу освіту в одній з країн Євросоюзу.

    Умови життя й навчання іноземних студентів у Словаччині вважаються одними з найбільш комфортних і безпечних. Тому освіта в Словаччині - гідний вибір та привабливі перспективи для молодих людей з України.

    Які ж переваги навчання в Словаччині для українців? Відповідь на це питання дають фахівці словацького навчально-підготовчого центру IC-CENTRE.

    Безкоштовне навчання для українців словацькою мовою в державних університетах: з 2014 року освіта в усіх державних університетах Словаччини безкоштовна за умови навчання словацькою мовою. Вивчити словацьку мову можна на підготовчих курсах, акредитованих міністерством освіти Словаччини.

    Європейський диплом, який визнають країни ЄС, а також США, Канада, Австралія та ряд інших країн: вища освіта в Словаччині відповідає кращим європейським та світовим стандартам. Навчання в цій країні передбачає високу якість знань і чудове володіння іноземними мовами, диплом міжнародного рівня, а також широкі перспективи для успішної кар'єри.

    Навчання в державних університетах: важливою й відмінною перевагою навчання в Словаччині є можливість для іноземних студентів вступати до державних університетів на безкоштовній основі. У країнах Євросоюзу кадрові агентства й роботодавці віддають перевагу при працевлаштуванні випускникам державних навчальних закладів. Тому навчально-підготовчий центр IC CENTER готує абітурієнтів до вступу в державні вищі навчальні заклади. У мовному центрі майбутній студент отримає якісні знання словацької мови й підготовку з профільних предметів. Крім того, деякі державні ВНЗ дають можливість іноземним абітурієнтам, які закінчили курси IC CENTER, вступати без іспитів.

    Стипендія: в рамках Національної стипендіальної програми, яка заснована урядом Словацької Республіки, іноземні студенти мають реальну можливість отримувати стипендію 250-1000 євро при високій успішності. Крім цього, в кожному окремому державному університеті є свої стипендіальні програми.

    Карта ВНЖ (вид на проживання) з правом працевлаштування: Словаччина - практично єдина країна в Євросоюзі, яка видає іноземним студентам після вступу на підготовчі курси дозвіл на проживання в Словаччині (ВНЖ) з правом на працевлаштування, що дозволяє покривати не тільки поточні витрати, але й подорожувати по всій Європі.

    Найдоступніший студентський бюджет в ЄС: вартість проживання в Словаччині для іноземних студентів значно нижча в порівнянні з іншими країнами Євросоюзу, складає 250-300 євро на місяць. Це включає проживання в гуртожитку в двохмісному номері з окремою ванною кімнатою, харчування, мобільний зв'язок, послуги пральні, відвідування спортклубів, басейнів, аквапарків, кінотеатрів, театрів і т.д.

    Споріднена та схожа мова: словацька мова близька до української, білоруської та російської, доступна у вивченні, що значно полегшує як підготовку до вступу, так і саме навчання в словацькому ВНЗ.

    Легка інтеграція в словацьке суспільство: менталітет словаків зрозумілий жителям країн східної Європи. Це сприяє легкій адаптації й робить процес перебування й навчання в країні комфортним.

    Проста процедура отримання візи: влада Словаччини зацікавлена в припливі іноземних студентів і всіляко сприяє в отриманні візи: студентську візу до Словаччини реально отримати протягом 10 робочих днів з моменту подачі заяви та пакету необхідних документів у консульство Словацької республіки. Лояльне ставлення до іноземних студентів дозволяє легко отримати не тільки візу, але й дозвіл на проживання (ВНЖ) з правом на офіційне працевлаштування, що вигідно відрізняє Словаччину від інших європейських держав.

    Широкі можливості для працевлаштування після закінчення ВНЗ: на відміну від інших європейських держав, Словаччина після закінчення університету надає іноземним випускникам ВНЖ ще на рік з метою пошуку роботи, при цьому заохочує роботодавців брати на роботу випускників, компенсуючи їм витрати на заробітну плату молодого фахівця від 60% до 80%.

    Додаткові можливості для студента: під час навчання в Словаччині студенти мають прекрасні можливості для вивчення іноземних мов, проходження практики та стажування в країнах Євросоюзу, а також у США, Канаді, Великобританії, Новій Зеландії, Китаї та багатьох інших.

    Високий рівень безпеки: Словаччина - країна з найнижчим рівнем злочинності в Євросоюзі. Маленька територія Словацької Республіки й відносно висока національна однорідність (велика частина населення - етнічні словаки) є причиною відсутності територіальних, міжнаціональних і релігійних конфліктів.

    Високий рівень життя й економічна стабільність: Словаччина сьогодні - цілком благополучна країна. При досить низькому рівні цін на нерухомість, харчування, навчання відзначається висока якість життя. Крім того, країна демонструє високі перспективи економічного розвитку.

    Словаччина - мальовнича країна: перебування в Словаччині дає можливість насолодитися гірськолижними й термальними курортами, гейзерами, озерами, середньовічними замками - всім, чим багата ця гарна, доброзичлива країна.


    Довідка

    Вища освіта в Словаччині представлена двадцятьма державними й десятьма приватними університетами, відомими своїм високим рівнем освіти. Найбільш популярними серед студентів-іноземців заслужено вважаються:

    Університет Каменського (Братислава);
    Словацький технічний університет (Братислава);
    Університет Матея Бела (Банська Бистриця);
    Жилінський університет (Жилін);
    Університет Павол Йозефа Шафарика в Кошице;
    Університет Прешов;
    Університет Костянтина Філософа в м. Нітра;
    Технічний університет в Кошице;
    Технічний університет у Зволені.

    Необхідною умовою вступу до словацького державного університету є вивчення словацької мови на підготовчих курсах, акредитованих Міністерством освіти Словаччини, і отримання сертифікату про знання словацької мови.

    Для якісної підготовки іноземних студентів до вступу в університет створені мовні центри. Співробітники центрів всіляко сприяють адаптації абітурієнтів, знайомлять з національними традиціями, допомагають організувати побут, дають поради під час вступної кампанії.

    Один з таких центрів - Навчально-підготовчий центр IC-CENTRE при словацькому Державному університеті Матея Бела в м. Банська Бистриця пропонує 2 спеціальні підготовчі програми для російськомовних студентів. Це річні підготовчі курси «IC STANDART» і семестрові курси «IC SEMESTER».

    Офіційне представництво IC-CENTRE в Україні:

    03680 м. Київ, вул. Миколи Грінченка 4, Бізнес-центр «Горизонт Парк», 2 поверх;
    Контактні телефони: (067) 353 8448, (063) 578 12 17;
    Електронна пошта: [email protected];
    Сторінка в фейсбук:
    https://www.facebook.com/freeEuropaeducation/

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору