ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Окремішня" спільнота циган на Закарпатті незабаром буде з власною водою

    26 квітня 2024 п'ятниця
    77 переглядів
    Ромська громада Великих Ком’ят отримає власну воду.

    Перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Костелеба-Веремчук здійснила робочий візит у село Великі Ком’яти, де разом із головою благодійного фонду «Виноградів» та спеціалістом з проектування водонапірних систем відвідала компактне ромське поселення.

    Роми Великих Ком’ят мають велику потребу у встановленні водонапірної башні, яка б обслуговувала представників їх нацменшини, котрі компактно проживають у селі Великі Ком’яти.
    Це питання підіймалося ще під час зустрічі із представниками міжнародного фонду «Відродження», котра днями відбулася у Виноградівській РДА. В рамках Ромської програмної ініціативи міжнародного фонду, благодійники готові взятися за фінансування цього проекту за умови, що ромська громада проявить можливості до самоорганізації та створить кооператив, завдяки якому можливим стане проведення водопостачання до ромських осель.
    Перший заступник голови райдержадміністрації разом із спеціалістом з проектування водонапірних систем та представником ромської громади оглянули можливі місця для встановлення водонапірної башні, а також обумовили терміни, в які роми Великих Ком’ят повинні обдумати всі можливі варіанти та подати на затвердження земельну ділянку для встановлення такої необхідної для їх громади башні, повідомляє прес-служба Виноградівської РДА.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору