ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Роберт Бровді, Іван Волошин та Валерій Лунченко стали членами Наглядової Ради Закарпатської Академіі Мистецтв (ФОТО, ВІДЕО)

    26 квітня 2024 п'ятниця
    87 переглядів
    Закарпатська школа живопису продовжує шлях до досконалості.

    Нагадаємо, 13 квітня 2016 року, за Наказом Міністерства освіти і науки України, створена Закарпатська Академія Мистецтв, про яку мріяли ще сам Адальберт Ерделі і Йосип Бокшай.



    Вагомість внеску цих митців у культурне життя краю – неоціненна, і культурна еліта краю це розуміє, як ніхто інший.


    Крок за кроком — від училища-коледжу-інституту — колектив закладу йшов до своєї мети – статусу Академії Мистецтв – і тепер, завдяки непохитній вірі у важливість і необхідність розвитку мистецьких традицій багаторічного керівника мистецького вишу професора Івана Небесника, її досягнуто.


    До процесу створення Академії Мистецтв долучилися і інші ініціативні та впливові краяни. Якщо в різні періоди Художній інститут навіть ризикував бути знищеним, шляхом злиття з іншими навчальними закладами, то діючий губернатор Закарпаття, а також народний депутат Валерій Лунченко, розуміючи важливість створення цієї Академії, неодноразово клопотали перед Міносвіти за неприпустимість цього рішення та створення Академії.


    Майбутні ж члени наглядової ради – Роберт Бровді та Іван Волошин – неодноразово навідувалися до Закарпатського художнього ВНЗ, ознайомлювались зі станом справ та планами колективу, ділились своїми баченнями розвитку.


    Тепер же — новий етап офіційно розпочато: з 15 липня 2016 року при Закарпатській Академії Мистецтв розпочала діяти Наглядова Рада.


    787-1.jpg


    Цей орган має стати надкорисним для Академіі, адже має надзвичайно сильний і різносторонній склад: від академіків і краєзнавців — до політиків та бізнесменів. І всіх цих людей поєднує любов до мистецтва. Спільними зусиллями вони зможуть зробити серйозний крок вперед у розвитку мистецьких традицій, на які багата закарпатська школа живопису.


    До складу Ради увійшли шановані:


    Президент Національної Академії Мистецтв України Андрій Чебикін, академік Національної Академії Мистецтв України Володимир Микита


    787-2.jpg
    Голова правління «Асоціації Україно-Китайського Співробітництва» Роберт Бровді і Підприємець та громадський діяч, випускник Закарпатського художнього інституту, міський депутат від «Європейської партії України» Іван Волошин


    787-3.jpg


    Народний депутат України Валерій Лунченко


    787-4.jpg


    Краєзнавець, громадський діяч та підприємець Павло Чучка,


    787-5.jpg


    а також директор ТОВ «Хустська фабрика фетрових головних уборів «ХУСТ-ФІЛЬЦ» Іван Луп‘як.


    Слід згадати також, що цього року задля підтримки молодих талановитих студентів Іван Волошин та Роберт Бровді створили спеціальний фонд.


    Меценатський проект передбачає вручення щорічних іменних стипендій трьом найкращим випускникам Закарпатської академії мистецтв, а також їх дипломним керівникам. Найкращі випускники 2016 року вже отримали свої нагороди. І це, за словами Івана Волошина, тільки перший крок у справі створення фонду для підтримки ініціатив у мистецькій сфері нашого краю, мотиваційної підтримки молодих митців, допомоги в проведенні виставок та пропагування закарпатської художньої школи за межами регіону та країни.


    Що ж, залишається тільки побажати представникам Закарпатської Академії Мистецтв, а також членам новоствореної Наглядової Ради наснаги та витримки на шляху до повноцінного розвитку та збагачення традицій Закарпатської школи живопису. Перші зерна – вже закладено, тепер головне втримати темп.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору