ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Для підприємців Закарпаття, які закуповують воду для виготовлення безалкогольних напоїв

    26 квітня 2024 п'ятниця
    72 переглядів
    Фіскальна служба Закарпаття повідомляє...

    У Головному управлінні ДФС у Закарпатській області роз’яснюють чи є платником рентної плати суб’єкт господарювання, який для виготовлення напоїв закуповує воду у власника свердловини.

    Перелік водокористувачів-суб’єктів господарювання, які є платниками рентної плати, визначено пунктом 255.1 статті 255 Податкового кодексу України. Рентна плата обчислюється виходячи з фактичних обсягів використаної води (підземної, поверхневої, отриманої від інших водокористувачів) водних об’єктів з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання, встановлених у дозволі на спеціальне водокористування, лімітів використання води, ставок рентної плати та коефіцієнтів.
    КВЕД ДК 009:2010 група 11 «Виробництво напоїв» містить клас 11.07 «Виробництво безалкогольних напоїв, виробництво мінеральних вод та інших вод, розлитих у пляшки», що включає, зокрема, виробництво вод із джерел і свердловин, розлитих у пляшки.
    Ставки рентної плати за воду, яка входить виключно до складу напоїв, визначено підпунктом 255.5.6 пункту 255.5 статті 255 Податкового кодексу.
    Таким чином, суб’єкт господарювання, який закуповує воду у власника свердловини, при використанні обсягів води для виготовлення напоїв є платником рентної плати в частині фактично використаних ним обсягів придбаної води для виготовлення напоїв за ставками рентної плати за воду, яка входить виключно до складу напоїв.
    Разом з тим, зауважуємо, що у разі використання придбаної води для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб суб’єктом господарювання рентна плата за фактично використані для таких потреб обсяги води не справляється.
    ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору