ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Голова Закарпатської облради урочисто відкрив ХVIII Міжнародний фестиваль телерадіопрограм для нацменшин «Мій рідний край» (ФОТО)

    26 квітня 2024 п'ятниця
    30 переглядів
    Міжнародний фестиваль телерадіопрограм для нацменшин «Мій рідний край»

    У четвер, 8 вересня, поблизу м.Ужгород в урочищі «Золотої гори» відбулося урочисте відкриття ХVIII міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край». Першим з теплими вітальними словами до учасників звернувся голова Закарпатської облради Михайло Рівіс.

    Він підкреслив, що на Сріберній Землі, яка знаходиться у серці Європи, тележурналісти з різних регіонів України та інших країн мають чудову можливість не лише представити професійному журі свій доробок, а обговорити особливості духовного відродження нацменшин, культурних надбань і цінностей етнічних спільнот. І недарма мальовниче Закарпаття, де дружно та в мирі живе багатонаціональна родина, обрано для проведення такого масштабного фестивалю.

    - Нині ви закладаєте 18-ту цеглину у зміцнення дружніх стосунків між народами і країнами, які ви представляєте, - мовив Михайло Рівіс, додавши: - Перебуваючи на Закарпатті, ви почуєте різні мови, познайомитесь із різними культурами, звичаями, традиціями. Та переконаєтесь, що їх представники разом із усіма творять своє життя на цій, благословенній землі, формуючи привітне, доброзичливе обличчя Закарпаття перед іншими та готовність до співпраці. Разом ми демонструємо приклад єдиної європейської родини, яка свято вірить в завтрашній день нашої країни, як суверенної європейської держави. І влада Закарпаття робить усе для того, аби так і було.

    Також до гостей та учасників свята звернулися запрошені міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, відомий політичний та культурний діяч України Микола Томенко, представники НТКУ та дипломатичних відомств.

    А генеральний директор Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії «Тиса-1» Віталій Мещеряков щиро подякував всім за участь у такому потужному міжнародному форумі, зазначивши, що ХVIII Міжнародний фестиваль телерадіопрограм для нацменшин «Мій рідний край» ще більше збагатить традиції попередніх форумів. Наостанок побажав членам журі неупередженості та об’єктивності в оцінці унікальних творчих надбань, представлених на цьому фестивалі.

    Довідково: У фестивалі «Мій рідний край» бере участь 68 телепрограм і 45 радіопрогам з України, Угорщини, Румунії, Словаччини, Сербії, Чорногорії, Великої Британії, Польщі та Австрії. До складу журі входять представники з різних країн, а співголовами журі конкурсу є директор телебачення «Тімішоара» з Румунії Лучіан Іоніка та заступник генерального директора ГО «Детектор медія» Світлана Остапа. Захід триватиме до 10 вересня.

    Мета ХVIII міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край» – активізувати висвітлення життя національних меншин, їх культурних надбань і цінностей, шляхів вирішення проблем сьогодення етнічних спільнот, що компактно проживають на території України та інших країн.

    Фестиваль «Мій рідний край» дає можливість поспілкуватися спеціалістам, які висвітлюють життя національних меншин у різних куточках світу, шанс для громадських організацій привернути увагу до проблем своїх меншин та нагоду для журналістів показати свої роботи, обмінятися досвідом.
    Прес-служба Закарпатської облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору