ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Профспілки Закарпаття: на черзі – укладання Територіальної угоди

    26 квітня 2024 п'ятниця
    79 переглядів
    Ужгород. Обласна рада профспілок Закарпаття.

    Нагадаємо, на підставі соціального діалогу 23 серпня відбулася довгоочікувана подія – підписано Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 роки між урядом, профспілками і роботодавцями.

    До неї Сторони йшли шляхом переговорів з 2012 року. Це було однією з вимог учасників Всеукраїнської акції профспілок, яка відбулася в м. Києві 6 липня.
    На черзі – підписання в області Територіальної (регіональної) угоди, яка на тристоронній основі (облдержадміністрація, роботодавці, профспілки) укладається з 2000 року. Нині основними формами співпраці є обмін інформацією між Сторонами, консультації, колективні переговори, змістом яких є вироблення узгоджених позицій щодо реалізації соціально-економічної політики, норм і положень цієї угоди.
    998-.jpg
    Робочими групами Сторін соціального діалогу здійснюється робота щодо узгодження проекту Територіальної угоди на 2016-2018 роки. Зобов’язання Сторін орієнтовані на забезпечення підтримки високих темпів та якісних показників економічного розвитку нашого краю, зростання інвестиційної та інноваційної активності підприємств, споживання продукції вітчизняного виробництва, створення нових робочих місць, підвищення добробуту населення, якості життя, надання соціальних пільг і гарантій, задоволення культурних і духовних потреб спілчан тощо.
    Закарпатська обласна рада профспілок (голова Володимир Фленько) завершила підготовку своїх пропозицій до Територіальної угоди щодо основних напрямків захисту прав та інтересів працюючих. Їх схвалила президія облпрофради.

    Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради, фото автора

    На ФОТО:

    - голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько працює над пропозиціями профспілок до Територіальної угоди.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору