ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Петиція на сайті Президента проти скасування мораторію на експорт лісу-кругляка за 8 днів набрала 1360 підписів

    29 березня 2024 п'ятниця
    82 переглядів
    Продавати ліси Карпат за 600 мільйонів євро кредиту від Євросоюзу є злочином.

    Петиція, яка вимагає від глави держави не скасовувати мораторій на експорт необробленої деревини (лісу-кругляка), внесена на сайт Президента України 28 листопада 2016 року ФЕДОРЧУКОМ Іваном Васильовичем. Її реєстраційні дані — №22/031153-еп.

    Нижче подаємо її текст:

    «Ми вважаємо, що продавати наші українські ліси за 600 мільйонів євро кредиту від Євросоюзу є злочином.

    Європейці прекрасно розуміють цінність власного лісу, тому бережуть його. Не дивлячись на те, що площі лісу в країнах Європи в рази більші, ніж в Україні, його там майже не рубають.

    Натомість Україну хочуть зробити сировинним придатком для європейських деревообробних підприємств, які наразі відчувають величезні збитки через введений Україною мораторій.

    Українці вдячні Європейському Союзу за підтримку в нашій боротьбі з російською агресією, а також за фінансові вливання в економіку. Однак, просимо їх не тиснути на нас з вимогою віддати український ліс — це буде непоправна втрата для нашої країни.

    Введення десятирічного мораторію на експорт лісу-кругляку в 2015 році дало свої позитивні результати як для екології українських Карпат, так і для економіки країни.

    Зокрема, за січень-вересень поточного року, не дивлячись на загальне зменшення обсягів реалізації промислової продукції, обсяги продажів паперової промисловості зросли на 5% (до $1,14 млрд), деревообробної промисловості на 16% (до $983 млн), меблевої — на 15% (до $506 млн). Крім того, дія мораторію сприяє залученню в Україну інвестицій і як наслідок — створенню нових робочих місць, наповненню бюджетів, загальному пожвавленню економіки.

    Ми також закликаємо обласні, районні та міські ради всієї України підтримати нас і звернутися до Верховної ради й президента з вимогою не скасовувати мораторій на експорт лісу-кругляку.

    Якщо депутати не дослухаються до наших вимог, то своє слово скажуть вільні українські люди!»

    За вісім днів, що минули з часу її появи на сайті Президента, під текстом петиції підписалися вже 1360 осіб.
    Згідно з законом, електронна петиція, адресована Президенту, парламенту або урядові, має набрати не менш як 25 тис. підписів громадян протягом не більше 3 місяців з дня оприлюднення.

    До завершення «народного голосування» проти відміни закону про експорт необробленої деревини залишилося 85 днів.
    Цікаво, що серед підписантів майже не зустрічаються закарпатські прізвища. Залишається допустити, що або краяни не вміють користуватися механізмом подання і підтримки петицій, або байдужі до того, що відбувається. В останнє все-таки не дуже віриться...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору