ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Соцмережі про нові обмеження НБУ: "Тепер плазму будуть купувати по частинах, щоб субсидію не зняли"

    26 квітня 2024 п'ятниця
    30 переглядів
    Новий закон щодо субсидії

    З 4 січня Національний банк України в три рази знижує обмеження щодо розрахунку за товари та послуги по безналу протягом одного дня - з 150 до 50 тисяч гривень. Обмеження стосуються покупок нерухомості, транспортних засобів, ювелірних прикрас, хутряних виробів, побутової техніки, предметів інтер'єру, а також туристичних путівок. "КП в Україні" зібрала реакцію користувачів Фейсбуку на таке нововведення.

    Andrey Shukevich: Зрада чи перемога?

    Тобто тепер, коли доведеться робити ремонт, на який звичайні громадяни відкладають роками, їм потрібно буде для того, щоб купити плитку для ванної або нову кухню замовити - відкривати рахунки в банках, класти туди свої кровно-накопичені і регулярно / постійно знецінюються. Чекати, поки ці кревні будуть блукати в надрах банківської системи (наприклад, як з 30 грудня і до завтра жоден безнальний платіж не доходить до адресатів).

    По суті, не так вже й багато місць на Землі, куди у відпустку громадяни зможуть полетіти за 1.800 $, на який знову-таки збирали місяцями, а для сім'ї з двох дорослих і трьох дітей цієї суми навіть на Карпати не вистачить на 10 днів. Тобто і будь-який адекватний відпустку-тур потрібно тепер теж через банк оплачувати, віддаючи банкам комісію.

    Так, можна з патріотизмом голосно сказати щось типу: тримайте свої гроші на зарплатних картах. Але чи варто нагадувати, що відбувається з курсом гривні за рік? І не так вже й багато способів у громадян залишається, крім конвертації своїх зарплат в більш тверді валюти, а потім знову назад в гривню, так тепер ще й в банки нести.

    І саме адже цікаве, що одні наші громадяни просто (як це завжди було) так і будуть мати індульгенцію на подібного роду "обмеження". Інші і в цьому випадку знайдуть, як викрутитися і обійти цю норму. Але, як завжди, залишається третя найбільш численна група, якій доведеться знову, закусивши губи скоритися і поділитися "комісійними відсотками" з банкірами.

    Так це зрада чи перемога?

    Олег Берестовий: Якщо я кілька років збирав гроші на покупку будинку і тримав їх під ліжком, то для здійснення покупки, мені що потрібно їх спочатку віднести в банк?

    Tatiana Senatchina: 1800 доларів. А як же тепер купити путівку в майже що безвізовий Еуропп? Втім, на 50 косарів скоро можна буде з'їздити тільки в сусіднє місто, про що це я ...

    Ірина Охременко: Вітаю вас, панове вівці. Стрижка вашої шкіри успішно триває. Спочатку держава без особливих зусиль заволоділо величезною базою даних про фінансовий стан і розрахунках більшості простих українців, потім залізла в кишеню, обклавши податком неприбуткових ФОПів, тепер "стрижці" піддасться ВСЕ населення України, крім самі знаєте кого, а саме власників мільйонних кешевой вкладів в подушку , або матрац. Всі операції з готівкою обмежені 50 тисячами грвень, або приблизно 1900 доларів. Тільки вдумайтеся в ЦЮ цифру! Чиновники з копійчаними зарплатами, безкарно задекларували мільйонний кеш в ДОЛАРАХ! МІЛЬЙОНИ в ДОЛАРАХ! Забороняють холопам пронести повз їх брудних, загребущих рученок, хоч пару гривень. Привласнивши собі заводи, фабрики, землю, вихваляючись яхтами-машинами-діамантами, вони хочуть ще мати гешефт з будь-якої нашої копійчаної угоди, так як гроші доведеться класти на рахунок, втрачати на обслуговуванні цього самого рахунку, на комісії банку, а потім втрачати при перекладі гривень у валюту, тому, що більшість громадян України зберігають гроші в валюті.

    Який наступний сюрприз готує нам, викривлено любляче гроші, уряд України?

    Зи. Покращення вже сьогоді, че! (

    Sergey Kolesnichenko: НБУ видав цедулку, що тепер всі розрахунки вище 50 000 гривень тільки по безналу. У кеші ніззя! Нашому НБУ потрібно нагадати, що у чиновників кеш в валюті, на яку цедулкі НБУ не поширюються!

    Maks Yuriev: Тепер плазму будуть купувати по частинах, щоб субсидію не зняли.

    Aleksandr Majorov: Це ж тепер ЯК ЖИТИ :) По безналу. 50 тисяч гривень - це сьогодні навіть не 2 тисячі доларів! 1859,2 долара якщо бути точним за сьогоднішнім курсом.

    Напевно знайдуть спосіб як оплачувати "частинами" - будь-які ініціативи з будь-якого обмеження лише породжують купу способів, як ці обмеження обходити. Так що не живіть ілюзії "європейці" :) до статусу України. Мені тут же заперечили, мовляв - це "світові тенденції". Хочу відповісти тим же - причому тут Україна до "світовим тенденціям"? І тут же пояснити, що "світова тенденція" йде не на благо української економіки, а ознака падіння економки всього Старого Світу, ну і слідом, економіки України, але на нашу економіку діють дещо інші виклики, тому я і розглядаю рішення Національного Банку як дурість і бездумне виконання команд з "Брюсселя". Замість цього потрібно пожвавлювати промисловість, а не рятувати таким чином банки з різаної на "цінні папери" фантики. При цьому бюджет як і раніше намагаються формувати з прибуткового податку, який вже багато разів перевищив суми з податків підприємств країни - а це катастрофа. В ЄС тільки зараз "в'їжджають" в ситуацію, подібну до української.

    Yuri Tkachev: Абсолютно класична, можна навіть сказати, хрестоматійна історія про те, чому у них не виходить. Ось цей захід: обмежити розрахунки наліком 50-ма тисячами, якщо більше, то давайте безготівково. Ну, нормальне ж в цілому рішення? Звичайно нормальне. Детінізація там, ось це ось все. Цілком придатне і правильно.

    Але. Але! Наскільки воно доречно зараз? Абсолютно недоречно. У ситуації, коли торгівля в жопе - ну ось абсолютно нікуди не годиться. Це ось як людині в ДТП відірвало ногу, йому обрубок перетягують ременем, щоб він кров'ю не закінчився, а він кричить: ах ні, не треба ременем, це негігієнічно, подавайте мені сертифікований медичний джгут, та до того ж я ще подивлюся, щоб був європейського виробника , а не китайська підробка!

    Ну або можна вводити разом з радикальною лібералізацією податкової системи. А так тільки геморой зайвий, ось і все.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости