ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Дикі качки обживають рукотворний канал в угорській "столиці" Закарпаття (ФОТО, ВІДЕО)

    26 квітня 2024 п'ятниця
    82 переглядів
    На каналі Верке у Берегові оселилися дикі качки

    На каналі Верке в Берегові біля труби, з якої витікає вода з термального басейну спортбази «Закарпаття», можна спостерігати велике скупчення диких качок, які знайшли тут місце для відігрівання під час зимніх холодів.



    Цих качок (які представлені в нас видом «крижень») охоче фотографують та знімають на телефони туристи. А дехто й підгодовує, вважаючи, що робить корисну справу, рятуючи пташок від голоду.


    Насправді ж це зовсім не корисно, особливо у випадку, коли їх годують хлібом – а саме ним зазвичай люди й кормлять цих вічно голодних птахів. Тоді як орнітологи регулярно повідомляють у ЗМІ та соцмережах, що хліб, по-перше, шкідливий для шлунку та печінки диких качок, по-друге, стимулює птахів замість пошуку природної здобичі шукати легкого шляху набити черево.


    Якщо вже комусь дуже хочеться погодувати наших крижнів, наприклад, аби привити любов до природи у дітей, то варто робити це з розумом. Для підгодівлі птахів годяться відварені зернові (ячмінь, овес, пшениця) або куплений комбікорм для домашньої птиці.


    Нагадаємо, напередодні Різдва в Ужгороді з бензопилами визволяли качок на Ужі.



    3407-1.jpg
    3407-2.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору