ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Податки знецінять зарплати українців

    26 квітня 2024 п'ятниця
    43 переглядів
    Зарплати будуть знецінені податками

    Більшість доходів українців оподатковуватимуться за новою системою – щонайменше 18% доведеться сплачувати до бюджету.

    Згідно з чинним законодавством, з 2017 року придбання нерухомості також оподатковуватиметься у розмірі 5%, тобто не менше 3% за квадратний метр з урахуванням мінімальної зарплати. Якщо ви отримуєте заробітну плату в 10 тисяч гривень, то 1800 гривень віддасте державі. До цієї суми також приєднається військовий збір у розмірі 1,5% (150 гривень). Тобто у результаті ви отримаєте всього 8050 гривень із заробленого.

    Найбільше не зацікавлені у такій податковій ставці роботодавці, адже саме вони розраховуються з бюджетом, часто наймаючи для цього спеціального агента. Посередником нерідко виступають банки або кредитні спілки – вони займаються виплатою відсотків, а також нараховують дивіденди за акціями.

    Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українці, які вперше купують власне житло, мають знати, що під час купівлі слід сплатити чотири головні податки. Зокрема, під час здійснення операцій купівлі-продажу сплачується мито та податки, до переліку яких включили військовий збір, пенсійне страхування, державне мито та податок на доходи фізичних осіб.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору