ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті через підтоплення перекрили рух дорогою Шаланки-Ком’яти

    26 квітня 2024 п'ятниця
    43 переглядів
    На р.Боржава в с.В.Ремети досягнуто відмітку по рейці 638 см (підйом на 43см)

    Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 05 лютого 2017 року.

    1.Гідрологічна ситуація.
    На ранок 5 лютого по області хмарно, туман, часом  дощ, в горах з мокрим снігом. Кількість опадів помірна: на низині дощ 5-10мм, у верхів’ях Тересви, Тереблі та Ріки до 20 мм мокрого снігу. На більшості доріг ожеледиця. Тумани. Температура повітря вночі +4° тепла – 1° морозу.
    На річках зберігається підвищена водність. У верхів’ях та середніх течіях річок льодохід завершився, залишились значні навали льоду на берегах. Зниження рівнів уповільнилось. В нижніх течіях річок відбувається поступове формування максимальних рівнів.
    На р.Латориця-м.Чоп прогнозується підйом води на 2.0 м, вода вийде на заплаву у межах міждамбового простору. На ранок досягнуто І ступінь захисту – рівень корінних берегів.
    На р.Тиса-м.Чоп  підйом води на  2,0м. в межах корінних берегів без виходу води на заплаву.
    - на р.Тиса у смт Вилок досягнення відмітки по рейці 226 см (підйом на 86см) -  вода в межах корінних берегів без виходу води на заплаву;
    - на р.Боржава в с.В.Ремети досягнуто відмітку по рейці 638 см (підйом на 43см) – перевищення  рівень ІІІ ступеню захисту, утримання води на заплаві, підтоплення заплавних сільгоспугідь сіл Сільце, Заріччя, Боржавське, Камянське, В.Комяти та заплавної частини автодороги Виноградів-Шаланки.
    2. Дії водогосподарських організації
    Водогосподарські організації працюють в посиленому паводковому режимі.  Встановлено цілодобове чергування. Роботи зосереджені на безаварійному  пропуску паводків на державних гідротехнічних спорудах.
    Всі 30 стаціонарні осушні насосних станції готові до роботи. В канали осушних систем надходить тала вода. Поступово відбувається їх включення до перекачування паводкового стоку. Дві доби працюють 6 стаціонарних насосних станцій Латорицької(№3,№4,№22) та Берегівської осушної системи(№12,№15,№26) та 6 пересувних насосних станцій.  За добу перекачано 218 400 м.куб паводкових вод.
    Водосховища системи Чорний Мочар працюють в режимі акумуляції паводкового стоку. Резерв рівнів до нормального підпертого горизонту складає 1,0-1,2 м, до максимального рівня 2,0-2,5м.
    Після спаду рівнів міжрайонними управліннями водного господарства розпочато обстеження технічного стану гідротехнічних споруд після потужного на них навантаження під час льодоходу та паводку, складаються дефектні акти.
    3. Інформація про підтоплення, льодові затори та заходи по їх ліквідації.
    Мукачівський район
    На р.Стара в с.Зняцево рівень води піднявся за рахунок льодового затору до відмітки по рейці 434 см відбулось перевищення ІІІ ступеню захисту – вода вийшла на заплаву. Силами Мукачівського МУВГ ведеться ліквідація льодового затору :  задіяно  10 працівників аварійної бригади,  на ранок 8-00 рівень почав повільно знижуватись.
    Для попередження підтоплення автодороги Ужгород-Мукачево в районі с. Зняцево. Проведено укладання мішків з піском по довжині 150м , задіяно 2 один. техніки  та 10  чоловік аварійної бригади МукачівськогоМУВГ.
    Льодовий затор на р. Латориця в межах міста Мукачева в районні Паланку місце впадання Коропецького каналу в р. Латорицю самоліквідувався
    Утримується льодовий затор  на р. Латориця біля НС№ 6  вниз по течії довжиною 500 м., без підйому рівня, вода протікає.
    В селі Нове Давидково на р. Латориця  льодовий затор довжиною до 2 км. В присутності представників Мукачівського МУВГ та Мукачівської РДА силами піротехніками ДСНС м. Львова проводяться вибухові роботи по ліквідації льодового затору, проведено 4 вибуха. Вода  протікає, іде її повільне зниження.
    Ужгородський район
    В зв’язку з формування на р.Латориці в районі м.Чоп максимальних рівнів паводку розпочався перелив місцевої заплавної автодороги Тисянка-Геївці шаром 15-20 см. Рух автотранспорту відкритий.
    На р.Люта в с.Дубриничі утворився льодовий затор по довжині 1,7 км. Піротехнічним підрозділом ДСНС за рішення комісії представників Ужгородського МУВГ та місцевого самоврядування проведено 3 вибухи в місці  впаданні р.Люта в р. Уж., але із-за низького рівня води в р.Люта льодовий затор не розпочав рух по річці. В зв’язку з тим що підйому рівнів не спостерігається і вода протікає піротехніки припинили підрив.
    Біля с.Сторожниця утворився прогнозований льодовий затор на р.Уж від держкордону до консервного заводу ФГ Коник. Довжина затору біля 2 км. Для прийняття рішення по ліквідації затору на місце виїхали начальник управління, представники Ужгородської РДА та підрозділ ДСНС. В зв’язку з тим що підйому рівнів не спостерігається і вода протікає комісійно було прийнято рішення що даний затор не загрожує життєдіяльності жителів с.Сторожниця.
    Працівниками Ужгородського МУВГ проведено обстеження Андріївського водосховища: льодостав зберігається, але лід потемнів тане на місці, тала вода надходить у шахтний водоскид вільно шаром 0,6 м, скид води в каналі без заторів.
    Іршавський район.
    На автодорозі Мукачево–Рогатин вода зійшла, відновлено рух автотранспорту.
    Внітрішніми водами та паводковими водами р.Боржави залишаються підтопленими 300 га сільгоспугідь.
    В с.Вільхівка Іршавського району працює пересувна насосна станція Берегівського МУВГ
    На р.Боржава між сс.М.Ростока та Гребля Іршавського району шляхом підриву льдового затору вдалося понизити рівень води на 2-2,5м вода протікає., однак залишається нагромадження льоду довжиною 3,3км.
    Виноградівський район
    В с. Дюла на ріці Старий Ботар утворився льодовий затор. На ліквідації затора працює аварійна бригада – 8 чол. та дві одиниці техніки. Силами аварійної бригади Виноградівського МУВГ 8 чол. та 2 одиниць техніки затор ліквідовано за допомогою екскаватора.
    В с.Холмовець на ріці Тарна-Маре на автодорожному місту утворився  льодовий затор.
    На каналі Новий Ботар льодовий затор без підйому рівня, вода протікає.
    На р.Байлово між с.Сокирниця – с.Крайниково льодовий затор ліквідовано.
    В с.Сокирниця  на р.Байлово льодовий затор ліквідовано.
    Приступили до ліквідації льодового затору на р.Байлово в районі автодорожного міста Хуст-Тячево, задіяно 2 одиниці спецтехніки та 5 чол аварійної бригади.
    В районі урочища «Гучало»  с. Ком’яти підтоплено участок заплавної  автодорога Шаланки-Комяти довжиною – 150 м. Рух перекритий.
    Тячівський район
    На р.Тересва в с.Калини в районі гаражів автопарку авіазаводу на лівобережній дамбі виявлено підмив призми упору мокрого укосу довжиною 80м.
    Також на  р.Тересва в с.Калини біля очисних споруд в районі пілорам розмито гребінь дамби довжиною 45м. і підмито мокрий укіс довжиною 60м.
    На даних ділянках аварійною бригадою проводились попереджувальні роботи біологічним кріпленням (украдено та заанкеровано 20 дерев) по захисту від розмиву даного об’єкту, що дещо знизило обсяги розмивів під час проходження потужного льодоходу.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору