ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородські "корупціонери" вийшли на волю під заставу в 300 тисяч (ВІДЕО)

    26 квітня 2024 п'ятниця
    41 переглядів
    Фігуранти корупційного скандалу в Ужгороді таки знайшли гроші для застави

    Фігуранти корупційного скандалу в Ужгородській міській раді імовірний пособник Олег Громадський та міський депутат, голова земельної комісії Станіслав Пономарьов внесли 304 тисячі гривень застави.



    У вівторок, 07 лютого, Апеляційний суд Закарпатської області на прохання прокурора змінив запобіжний захід для Олега Громадського, котрого працівники СБУ затримали при отриманні хабара в розмірі 20-и тисяч гривень. Ці гроші, за версією слідства, він мав передати голові земельної комісії міськради Пономарьову та першому заступнику міського голови Іштвану Цапу. Колегія суддів постановила взяти підозрюваного під варту до 24 березня з можливістю внесення застави у розмірі 64-ох тисяч гривень. Доти Ужгородський міськрайонний суд визначив розмір застави 40 тисяч гривень.


    Олег Громадський, що працює в комунальному підприємстві «УжФест» на суді скаржився, що він бідний чоловік і нова сума застави непомірна. Вони значн менші гроші збирали усією родиною. «Я в підприємстві займаюсь чисто фізичною роботою. Розвішую гірлянди і т.д. Із впливовими людьми не знаюся, а ту заставу у 40 тисяч мені допомогла зібрати дружина і родичі. Я 4 роки працював сторожем через важкий матеріальний стан. Це про щось таки говорить», – казав на суді пан Громадський.


    Проте того ж дня, по обіді вніс нову суму застави (64-и тисячі гривень) та віддав виписку до бухгалтерії апеляційного суду. Цю інформацію журналісту GalagovTV підтвердили у прес-службі суду.


    Наступного дня, 08 лютого, 240 тисяч гривень застави зібрав і ще один фігурант корупційного скандалу Станіслав Пономарьов , хоча в інтерв’ю телеканалу «Тиса-1» чоловік казав, що в нього нема таких грошей. І звідки їх взяти навіть не уявляє.


    «Це непомірна для мене сума. Будемо шукати. А що тут зробиш, таке рішення суду. Попередню суму застави (96 тисяч – авт.) зібрала моя дружина. Зараз теж з родичами будемо збирати», – сказав Станіслав Пономарьов.


    До речі, завтра, о 9:00 Апеляційний суд Закарпатської області буде розглядати апеляційну скаргу прокурора щодо зміни запобіжного заходу першому заступнику міського голови Ужгорода Іштвану Цапу.


    Минулого разу прокурор Юрій Пехньо просив для чиновника тримання під вартою на 60 днів або ж заставу у розмірі 800 тисяч гривень.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору