ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Коли і на скільки підвищать зарплати працюючим у бюджетній сфері?

    26 квітня 2024 п'ятниця
    75 переглядів
    В Україні можуть перерахувати зарплату бюджетникам

    Тарифну зарплатну сітку можуть переглянути. На цьому наполягає автор законопроекту №6146 Артем Іллюк.

    Запропонованим ним документ передбачає розрахунок мінімального посадового окладу в прив'язці до мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня календарного року. Мінімалка повинна стати базовою також при нарахуванні інших виплат, визначенні вартості адмінпослуг та ін.
    (.. Перша склала 3, 2 тис грн, другої. - 1,6 тис грн.) В пояснювальній записці до законопроекту говориться, що через поділ мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму з 1 січня цього року виникла законодавча колізія. Адже, згідно з постановою Кабміну від 2002 року мінімальний посадовий оклад для працівників бюджетної сфери не повинен бути меншим за прожитковий мінімум, тобто, 1,6 тис. грн.
    «Таким чином, бюджетні підприємства отримали зрівнялівку в оплаті праці, адже зарплати аж до 14 категорії в тарифній сітці не диференціюються», наголошується в пояснювальній записці.
    Варто відзначити, що зрівнялівка вже спровокувала скандали на багатьох державних підприємствах, зокрема, в школах і лікарнях. Адже виявилося, що прибиральниці і санітарки стали отримувати чи не такі ж оклади, як вчителі і лікарі.
    Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я пропонують вирішити цю проблему за допомогою надбавок. Доплати можуть фінансуватися як з державного, так і місцевого бюджетів.
    Чиновники також рекомендують надавати медичним установам статус комунальних некомерційних підприємств. Це дозволить лікарням встановлювати власні сітки заробітних плат.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я пропонують вирішити цю проблему за допомогою надбавок. Доплати можуть фінансуватися як з державного, так і місцевого бюджетів.
    Давати лік