ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Комунальні субсидії отримують 140 тисяч закарпатських сімей (ФОТО)

    26 квітня 2024 п'ятниця
    73 переглядів
    Закарпатська ОДА повідомляє...

    Вчора, 14 березня, відбулося засідання колегії департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА. На захід зібралися фахівці з підвідомчих установ всього краю, щоб підвести підсумки роботи за минулий рік та окреслити плани на 2017-й.

    Зі вступною доповіддю виступила Ганна Морозюк, директор департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА. Вона розповіла, що основним завданням департаменту було покращення ситуації на ринку праці, поліпшення життєвого рівня населення та покращення його соціальної захищеності. Одним з таких заходів є реалізація державної політики підвищення доходів населення.

    У 2016 році було продовжено роботу щодо модернізації системи соціальної підтримки населення у напрямі підвищення адресності її надання та ефективності соціальних програм. Станом на 1 січня 2017 на обліку в органах соціального захисту населення перебувало понад 106 тисяч одержувачів різних видів державної соціальної допомоги, серед них біля 13 тисяч малозабезпечених родин, з яких 5,5 тис. багатодітних. Минулого року, 392 багатодітним жінкам Закарпаття присвоєно почесне звання України «Мати-героїня».

    Зокрема, в області зареєстровано 3546 внутрішньо переміщених осіб, з них 1479 осіб отримують щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання та оплату житлово-комунальних послуг. Ганна Морозюк зазначила, що протягом минулого року структурними підрозділами з питань соціального захисту населення проведено перевірки достовірності зазначеної в заяві інформації про фактичне місце проживання, відтак 82 внутрішньо переміщеним особам відмовлено у подальших виплатах.

    В умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги питання призначення житлових субсидій і пільг, призначення і виплата допомог є одним з пріоритетних. В Закарпатті субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримують понад 140 тисяч сімей, що на 59 тисяч сімей більше ніж у 2015 році. Сума нарахованих субсидій склала 1072,7 млн грн – це на 784,8 млн грн більше в порівнянні з минулим роком. Ганна Морозюк наголосила, що заборгованість щодо підприємств-надавачів житлово-комунальних послуг буде погашатися по мірі надходження субвенції з державного бюджету.

    Разом з тим, впродовж 2016 року мали місце чимало проблем і невирішених питань, які негативно впливали на ефективність роботи органів соціального захисту. До прикладу, Управлінням праці та соціального захисту населення Мукачівського міськвиконкому не було забезпечено своєчасне призначення субсидій. Але цю проблему вирішили на початок 2017 року.

    Державним бюджетом не було передбачено субвенції на надання пільг на проїзд, санаторно-курортне лікування, зв’язок та ремонт квартир окремим категоріям громадян, тому фінансування цих програм було покладено на місцеві бюджети. Однак лише у бюджетах міст Ужгород, Хуст, Мукачево, Міжгірського, Свалявського, Ужгородського, Берегівського та Рахівського районів було передбачено кошти на погашення заборгованості 2015 року та пільговий проїзд автотранспортом, загальна сума з яких склала 15,5 млн грн, з них 13 млн. – бюджет міста Ужгород.

    Вікторія КОПИНЕЦЬ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору