ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Черговий український банк попався на мільярдних махінаціях

    07 травня 2024 вівторок
    65 переглядів
    Оцінка активів "Єврогазбанку" виявила, що їх реальна вартість у два рази менша

    Оцінка активів "Єврогазбанку" виявила, що їх реальна вартість у два рази менша, ніж це було вказано в документації.


    Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів. Фахівці зазначили, що кредитний портфель "Єврогазбанку" складає 82,4% від загальних активів. В документах сума його прописана в 3,6 мільярдів гривень, але експертна оцінка встановила реальну вартість на рівні 1,6 мільярда гривень.


    "Майже 92% кредитного портфеля юридичних осіб "Єврогазбанку" були сформовані за принципом фінансової піраміди. За період 2012-2014 років з банку було виведено 3,3 млрд грн коштів шляхом кредитування структур побічно пов'язаних з менеджментом банку", - пояснили у Фонді.


    Кредитні кошти видавали для сплати відсотків за раніше отриманими позиками. Після введення у фіну станову тимчасової адміністрації зобов'язання вказаних вище структур перестало обслуговуватися.


    Також перевірка виявила, що керівництво "Єврогазбанку" втілили ще одну фінансову схему – протягмо року змінило високоліквідні активи на малоліквідні. Загальні вартість їх склала 540 мільйонів гривень. Це дозволило вивести 400 мільйонів гривень забезпечення без всякої заміни.


    Фонду гарантування витратив на виплати вкладникам банку 1,21 мільярда гривень. Загальна сума акцептованих кредиторських вимог сягнула 2,14 мільярдів гривень.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору