ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Умивають руки: Кабмін відмовився регулювати ціни

    26 квітня 2024 п'ятниця
    38 переглядів
    З 1 липня Кабмін відпустив ціни на продукти у вільне плавання

    З 1 липня Кабмін відпустив ціни на продукти у вільне плавання.


    У силу вступило рішення уряду, що скасовує державне цінове регулювання на продовольчі товари і послуги на ринках.


    На думку Кабінету міністрів, ухвалені зміни дозволять знизити адміністративний тиск на бізнес, мінімізувати вручання держави в економічні процеси, сприяти розвитку конкуренції та прибрати надмірну бюрократизацію.


    Відтак рішення скасовує торгові надбавки не вище 15% до оптової ціни виробника на 15 груп товарів. У цей перелік увійшли борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичина, свинина і м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметана, масло вершкове, олія соняшникова та курячі яйця.


    Від сьогодні відмінили декларування зміни оптово-відпускних цін на 13 груп товарів (борошно пшеничне вищого, першого і другого сорту, борошно житнє обдирне, крупи гречані, яловичина, свинина, м'ясо птиці (тушка), ковбасні вироби варені, крім вищого сорту, молоко коров'яче питне (пастеризоване , фасоване в плівку), сир кисломолочний з вмістом жиру до 9%, сметана з вмістом жиру до 20%, масло вершкове з вмістом жиру до 72,5%, яйця курячі, цукор-пісок, олію соняшникову.


    Також уряд скасував граничні рівні рентабельності виробництва борошна і хліба соціальних сортів, на дитяче харчування, на пакування продовольчих товарів, щодо яких запроваджено державне регулювання цін, без урахування вартості сировини не вище 10%, а також державного регулювання цін на послуги на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів.


    Тепер ціни підприємці встановлюватимуть в залежності від попиту і пропозицій на споживчому ринку.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору