ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Закарпатське свято" від канадського "Вітру"

    19 березня 2024 вівторок
    28 переглядів

    23 липня у народному домі "Просвіта" міста Луцьк із насиченою концертною програмою самодіяльний ансамбль українського народного танцю "Вітер" з міста Едмонтон представив етнотанці різних регіонів України.Складається колектив із майже 40 учасників. Це молоді люди віком від 14 і до 20 років, українці в четвертому поколінні. Очолюють ансамбль художній керівник Лесь Середа, балетмейстер Таша Орисюк та постановник танців Кім Колінз. Заспівали учасники ансамблю і українською. Щоб вивчити тексти наших пісень, юнакам і дівчатам англійськими літерами писали українські слова, інформує ZAXID.NET.



    Усі костюми для гурту створювалися на терені України і представляли Слобожанщину, Наддніпрянщину, Буковину та Закарпаття. Ансамбль запропонував луцькій публіці танки "Полісяночка", "Закарпатське свято", "Буковинський козак", "Метелиця", "Вечорниці", автентичний танок "Покуття", вокально-хореографічну композицію "Ой зелене жито, зелене", мініатюру "Весна в Ляшках". Хореографічну картинку представили Петро Ілз та Коллет Гешка. Блискучим заключним акордом дійства став гопак.



    У концерті також узяли участь народний ансамбль танцю "Волинянка", який за тиждень вирушає до Франції із гастролями та оркестр народної музики "Волинянка".



    Із Луцька колектив вирушив до сусідньої Польщі, де продовжить концертну програму.



    ***



    Самодіяльний ансамбль українського народного танцю "Вітер" був створений у 1995 році у місті Едмонтон у провінції Альберта. Колектив виступав у Шотландії, Канаді, США. А у 2000 році мрія українців четвертого покоління збулася - вони ступили на землю предків. У 2004 році вони гастролювали у Києві, Хмельницьку, Коломиї. У 2008 році ансамбль відвідав Тернопіль.



    UA-reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости