ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Про наслідки дощового паводку на Львівщині

    02 травня 2024 четвер
    78 переглядів

    Інформація про негативний розвиток обстановки у Львівській області внаслідок сильних дощів почала надходити до обласного управління з надзвичайних ситуацій о 2.00 25.07.08. На автомобільній дорозі Київ-Чоп у Сколівському районі виникли:-на 651 км - зсув грунту на проїздну частину;

    -на 665 км - зсув грунту на проїздну частину;

    -на 669 км - перелив води до 30 см;

    Внаслідок цього зупинено рух автомобільного транспорту через перевали на ділянці дороги м. Стрий Львівської області – с. Нижні Ворота Закарпатської області. О 4.50 25.07 рух відновлено.

    О 2.30 у районі станції Демня Сколівського району на залізничному перегоні Гребенів-Сколе внаслідок зсуву грунту на колію впало дерево, що призвело до сходу з рейок електровозу та одного вагону (з 55-ти вагонів). Внаслідок події був блокований рух потягів до м. Ужгорода та в зворотньому напрямку. Силами аварійних бригад Львівської залізниці о 4.20 рух відновлено. Відновлювальні роботи продовжуються.

    О 3.00 поступила інформація про початок підтоплення населених пунктів:

    1.Стрийського району – Голобутів (50), Зарічне (173), Великі Дідушичі, Любинці (20), Конопниця (15), Подорожнє (40).

    2.Дрогобицького району – Грущів, Нагуєвичі, Раневичі, Лішня.

    3.Жидачівського району – Володимирці.

    4.Сколівського району - Верхнє Синьовидне (20), Нижнє Синьовидне (7), Дубина.

    5.м. Моршина - 40 будинків (вул. Привокзальна, Січових Стрільців, І. Франка та Проліскова). На вул. І Франка, 39 підтоплено приміщення побутового комбінату.

    У м. Бориславі затоплено підстанцію 6 кВт – знеструмлено близько половини міста. Припинено водопостачання міста – на водозаборі «Рибник» затоплено електрощитову насосної станції. На вул. Зеленій та Шкільній підтоплено подвір’я 60 приватних житлових будинків.

    У м. Дрогобичі підтоплено подвір’я житлових будинків внаслідок підйому води у р. Тисмениця.

    У м. Турка обезструмлено більшу частину міста.

    У Сколівському районі - у районі села Нижнє Синьовидне на автодорозі Київ - Чоп на ділянці 10 метрів стався перелив води через дорожнє полотно (о 7.30 рух транспорту відновлено), розмито ділянку місцевої дороги Дубина - Кам’янка.

    О 9.30 надійшла інформація про обрушення залізобетонного моста через р. Стрий в с. Крушельниця на автодорозі Верхне Синьовидне – Східниця.

    У Дрогобицькому районі - внаслідок підйому води р. Стрий пошкоджено частину дорожнього полотна моста на автодорозі Борислав - Підбуж у селі Опака (проведено огородження частини моста). Проїзд автотранспорту не припинено.

    У Стрийському районі - внаслідок підйому води р. Свіча припинено сполучення між селами Великі Дідушичі та малі Дідушичі (підтоплено автодорогу на відстані 40-50 метрів, рівень води 30 см).

    У Жидачівському районі - підтоплено низовини та сільськогосподарські угіддя у селах Дем’я та Мельничі, на відрізку автодороги між селами Сулятичі - Подорожнє підтоплено 50 метрів дорожнього полотна.

    О 8.10 поступила інформація про підтоплення населених пунктів в Старосамбірському районі – Бабино, Головецько (90), Заріччя (17), Велика Сушениця, Кобло, розмито дві ділянки доріг місцевого значення (у т.ч. дорога Ст.Самбір - Мшанець), підтоплено 7 присадибних ділянок та підвали 9 житлових будинків.

    Відключено від енергопостачання 58 населених пунктів повністю та 12 частково.

    Відсутній електрозв’язок з 50 населеними пунктами, знеструмлено 62 АТС.

    О 4.45 органи управління і сили ЦО Сколівського, Стрийського Дрогобицького, Жидачівського, Миколаївського, Городоцького, Самбірського, Старосамбірського, Турківського районів, міст Борислава, Моршина та Дрогобича переведено у режим діяльності у надзвичайній ситуації.

    О 6.00 видано сигнал на збір обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

    До аварійно-рятувальних та першочергових аварійно-відновлювальних робіт залучені сили та засоби ГУ МНС, ГУ МВС України в Львівській області, Львівської залізниці, оперативні групи районів.

    Сайт Львівської облдержадміністрації

    UA-reporter.com

    На Ивано-Франковщине стихия разрушила частный дом: хозяин погиб
    На Львівщині селево-грязьовий потік змив машину
    Министр МЧС срочно отбыл на Западную Украину
    На Закарпатье из-за сдвига почвы изменилось русло реки Лазещина, а в Хусте стихией подтоплена "музыкальная" улица (ФОТО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору