ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Львівський менеджер легалізував 7,5 мільйонів тіньових гривень

    26 квітня 2024 п'ятниця
    19 переглядів

    Як повідомили в прес-службі ДПА України, менеджер одного з місцевих товариств з обмеженою відповідальністю, попередньо змовившись з групою осіб, створив мережу фіктивних комерційних структур для ухилення від сплати податків та мінімізації податкових зобов’язань двох товариств.Фінансово-господарську діяльність товариства здійснювали у сфері заготівлі, збирання і сортування металобрухту, при цьому використовувались заготівельні пункти у Львові та 11 містах Львівської області.



    Для досягнення злочинної мети, а саме – безпідставного формування податкового кредиту та збільшення витрат на придбання товарів, робіт, послуг правопорушники використовували в податковому обліку неправдиві документи фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності (угоди, податкові накладні, накладні) про нібито придбання та продаж товарно-матеріальних цінностей.



    Зокрема, в період з жовтня 2007 року по червень 2008 року приватним підприємством, зареєстрованим злочинною групою на підставну особу, отримано кошти на розрахунковий рахунок від одного із ТОВ на загальну суму 26,4 млн. гривень.



    Щоб замаскувати доходи, одержані злочинним шляхом, в березні - квітні 2008 року приватному підприємству, щодо якого порушено справу про ліквідацію, із вищевказаного приватного підприємства перераховано грошові кошти (за нібито придбані товарно-матеріальні цінності) на суму 1,7 млн. гривень.



    Крім того, у квітні 2008 року зазначене приватне підприємство перерахувало на одне із товариств, яке визнано банкрутом відповідно до постанови господарського суду м. Києва, грошові кошти в сумі 5,8 млн. гривень.



    Всі зазначені кошти – 7,5 млн. грн. було незаконно конвертовано та використано в подальшій господарській діяльності вказаних товариств та інших суб'єктів господарювання.



    За вказаним фактом порушено кримінальну справу, пише JeyNews.



    UA-reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору