ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події на 26.07.2008 р.

    26 квітня 2024 п'ятниця
    22 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 4 265 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 755 (41,1 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 25 пограбувань, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено 4 пістолети, гвинтівку, карабін, 2 мисливські рушниці, 3 обрізи мисливських рушниць, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї та 280 набоїв.



    За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 65 осіб, у яких вилучено 33,9 кг наркотичних засобів.



    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 165 осіб.



    За порушеними кримінальними справами заарештовано 45 осіб.



    Протягом минулої доби порушено 171 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 61 – у сфері службової діяльності.



    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 895 дорожньо-транспортних пригод, у яких 26 осіб загинули та 211 – травмовані.



    В лісосмузі на околиці міста Сніжне Донецької області 22 липня було знайдено мертвою з травмою голови місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 21 липня в зазначеній лісосмузі під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив каменем потерпілу.



    В місті Донецьк 23 липня в колекторі насосної станції було знайдено фрагменти тіл чоловічої та жіночої статі. Вжити заходами особи потерпілих встановлено. Ними виявилися місцеві жителі – подружжя. Попередньо встановлено, що їх племінник, декілька днів тому у своєму будинку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив ножем потерпілих, трупи розчленував й вкинув у колектор та вигрібну яму, після чого покінчив життя самогубством із обрізу мисливської рушниці.



    У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 24 липня на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив ножем місцевого жителя.



    У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 7 червня на вулиці в місцевого жителя викрав мобільний телефон.



    На Харківщині в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано пятьох жителів міста Макіївка Донецької області та жителя міста Артемівськ зазначеної області. Попередньо встановлено, що вони впродовж чотирьох останніх років на територіях десяти областей скоїли понад 30 крадіжок трансформаторного мастила на суму понад 2,5 млн. гривень. У правопорушників вилучено частину викраденого та обладнання для перекачки мастила.



    У Дарницькому районі міста Києва за місцем проживання місцевого жителя, вилучено незареєстровані мисливський карабін, дві мисливські гвинтівки, мисливську рушницю, три пістолети та 278 патронів до різної зброї.



    Умісті Харків в поїзді затримано громадянина Російської Федерації у якого вилучено 160 г марихуани.



    на Житомирщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб державної установи. Вони підробили рішення про надання 24 сільськогосподарським підприємствам району компенсації фактичних витрат у хмелярстві за рахунок коштів державного бюджету (фактично не мали права на отримання вказаної компенсації у зв’язку з несплатою обов’язкових платежів до держбюджету). Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 3,5 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення)



    На Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони здійснили розтрату товарно-матеріальних цінностей іншого товариства з обмеженою відповідальністю, отриманих від останніх на відповідальне зберігання. Унаслідок протиправних дій правопорушників ТОВ, що надало товарно-матеріальні цінності, завдано збитки на суму понад 303 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).



    На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб лікарні. Вони, у порушення вимог нормативних актів, які регламентують порядок складання, розгляду, затвердження та основні вимоги до кошторису бюджетних установ, за рахунок бюджетних коштів здійснили капітальний ремонт будівлі лабораторії. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 166 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 КК України (порушення законодавства про бюджетну систему України)



    На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітницю управління юстиції. Вона вимагала та отримала 500 доларів США хабара від співробітника товариства з обмеженою відповідальністю за не направлення подання до органів прокуратури за фактом відкриття поточного рахунку, після накладення арешту на інші рахунки товариства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).



    UA-reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору