ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Львівщині потрібно 201 млн. грн. на ліквідацію наслідків стихії

    03 травня 2024 п'ятниця
    63 переглядів

    Львівська облдержадміністрація скерувала звернення на ім’я Президента України та Прем’єр-міністра України щодо виділення коштів для проведення першочергових робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха. Загалом на ліквідацію наслідків потрібно 201 млн грн, у тому числі першочергового – 75 млн гривень.

    Про це сьогодні, 28 липня, йшлось під час надзвичайної наради з питань ліквідації наслідків стихії у Львівській області, інформує ЗІК.

    За словами заступника голови Львівської ОДА Тараса Федака, першочерговим завданням області є – організувати штаб з ліквідації наслідків стихії, створити комісію для визначення збитків і надання допомоги населенню, а також комісію з питань оздоровлення дітей, що постраждали від повені. Окрім того, кожен район Львівщини має створити гарячу лінію, посприяти у відкритті рахунків потерпілим сім’ям.

    За даними МНС, станом на сьогодні, найбільше постраждали 9 районів області: Городоцький, Дрогобицького, Жидачівський, Миколаївський, Самбірський, Сколівський, Старосамбірський, Стрийський, Турківський та чотири міста Львівської області – Борислав, Дрогобич, Моршин та Самбір. Тут суттєво погіршились умови проживання населення, завдано значних збитків виробникам сільськогосподарським угіддям. Загалом підтоплені 4975 житлових будинків, 3014 підвалів, 6141 присадибних ділянок у 162 населених пунктах 8 адміністративних районів та 4-х містах обласного значення. Зруйновано та пошкоджено 21 автомобільний міст загального користування на автодорогах регіонального і місцевого значення та 12 мостів комунальної власності у межах населених пунктів. Розмито дорожнє полотно та пошкоджено значну кількість інженерних споруд на 28 ділянках автомобільних доріг. Відсутнє автомобільне сполучення з 31 населеними пунктами Дрогобицького, Жидачівського, Сколівського та Старосамбірського районів. Відсутнє автомобільне сполучення між 10 населеними пунктами Стрийського та Жидачівського районів. Змінено режим роботи пасажирських автомобільних перевезень на території восьми адміністративних районів та трьох міст обласного значення. Припинено рух пасажирських та вантажних поїздів сполученням Львів-Ужгород на перегоні Старий Самбір-Стрілки;

    Наразі рівень води у річках Опір, Свіча та верхів’ї ріки Стрий трохи понизився, проте значні опади поновили підйом води малих рік у басейні Дністра. Повна сума збитків ще встановлюється.

    UA-reporter.com
    Залізничне сполучення між Ужгородом і Львовом перервано!
    На Закарпатье из-за ненастья обесточены 6 населенных пунктов, в Украине — 185
    Жертвами стихии на Западной Украине стали 22 человека
    Уряди не виконують навіть досить скромних бюджетних нормативів із запобігання повеням на Західній Україні

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору