ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Волинянин задушив сина і закопав його тіло в лісі

    26 квітня 2024 п'ятниця
    23 переглядів

    70-річному пенсіонерові Борису К., мешканцеві міста Луцька, пред’явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ст. 115 ч.1 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. В одному із сіл Луцького району громадянин позбавив життя рідного сина Леоніда К. 1965 року народження.Намагаючись замести сліди страшного злочину, літній чоловік затягнув труп сина до лісу й закопав.



    Борис К. мешкав в обласному центрі з дружиною та дочкою, мав також будинок у селі неподалік Луцька, де фактично перебував у пору сільськогосподарських робіт. Його син проживав окремо в одній із однокімнатних квартир Луцька. Разом з ним проживала співмешканка та сім’я її доньки. Леонід К., раніше судимий, був схильний до надмірного вживання алкогольних напоїв. Працював на будівництві. Час від часу навідувався до хати в селі, сподівався, що батько залишить її у спадок йому, Леоніду. Вже мав намір розпочинати в будинку ремонт, аж раптом батько сказав: «Нічого не роби, хата не твоя». Виявилося, що Борис К. переписав на дочку і квартиру в Луцьку, і будинок у селі.



    Між батьком і сином почалися сімейні скандали. Жителька села Віра Козак, котра проживає по сусідству з К., розповіла, що, напиваючись, Леонід зчиняв у хаті лемент і кидався на батька з різноманітними предметами.



    Останній скандал спалахнув нещодавно. А наступного дня співмешканка Леоніда, яка прожила з ним дев’ять років, занепокоїлася, що той не повертається додому і не відповідає по мобільному. Жінка поїхала до села, де мешкав Борис К., не заставши його в хаті, зайшла в літню кухню і побачила там сліди бурого кольору, схожі на затерту ганчіркою кров. Невдовзі з’явився господар подвір’я і пояснив: «Та то я півника зарубав». Співмешканка повірила і поїхала додому.



    Втім, громадянка вирішила заявити про зникнення Леоніда К. до Луцького райвідділу УМВС України у Волинській області. Правоохоронці, приїхавши до будинку батька зниклого, тобто Бориса К., й оглянувши літню кухню, засумнівалися, що бурі сліди залишила кров півника: плям було надто багато. До того ж у ході оперативно-розшукових заходів, зокрема опитування сусідів, з’ясували, що стосунки зниклого Леоніда з батьком були напруженими. Під час опитування в якості свідка, господар будинку почав плутатися в показах, говорити про сина так, ніби вже точно знає, що той мертвий.



    Зрештою пенсіонер зізнався у скоєному злочині і написав явку з повинною про те, що завдав синові декількох ударів по голові кухонною дощечкою, а потім задушив його мотузкою. Тіло затягнув до лісу, приблизно за 200 метрів від хати, присипав густим зіллям, а потім викопав яму глибиною близько 1,2 метра й похоронив труп.



    Згідно з висновком судово-медичної експертизи, смерть потерпілого настала від задушення. Борису К. пред’явлено звинувачення у скоєнні умисного вбивства. Слідство у справі триває.



    Олександр Некрот, сайт МВС України



    UA-reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору