ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події на 06.08.2008 р.

    26 квітня 2024 п'ятниця
    28 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 724 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 738 (46,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 40 пограбувань, 10 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено три гвинтівки, карабін, пістолет, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 318 набоїв.

    За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 45 осіб, у яких вилучено 53,4 кілограмів наркотичних засобів.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 370 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 осіб.

    Протягом минулої доби порушено 73 кримінальних справи за злочинами економічної спрямованості, з них 32 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 779 дорожньо-транспортних пригоди, у яких 12 осіб загинули та 200 – травмовані.

    У Ізюмському районі Харківській області у власному будинку було знайдено мертвими з ножовими пораненнями 70-річну пенсіонерку, її 78-річного брата та в непритомному стані з аналогічними пораненнями 17-річну онуку господарки. Останню госпіталізовано. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 19-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він вночі 5 серпня зламав замки вхідних дверей, проник до згаданого будинку, заподіяв потерпілим зазначені поранення й викрав ювелірні вироби. Викрадене вилучено.

    У Донецькій області в місті Маріуполі у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 27-річного громадянина Російської Федерації (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він уранці 5 серпня на вулиці зазначеного міста під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв смертельні тілесні ушкодження невідомому чоловікові віком близько 50 років. Вживаються заходи щодо встановлення особи потерпілого.

    У Дніпропетровській області в одному з селищ у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 92-річну жінку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох жителів Солонянського району згаданої області віком 43 та 45 років, обидва без постійного місця роботи, раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони ввечері 30 липня зламали вхідні двері, проникли до будинку потерпілої, заподіяли їй смертельні тілесні ушкодження й викрали посуд, дві ювілейні медалі та 20 гривень. Частину викраденого вилучено.

    У Кіровоградській області в селі Андріївці у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів віком 21 та 23 роки, обидва без постійного місця роботи, раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони ввечері 1 серпня на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяли смертельні тілесні ушкодження жінці.

    У місті Донецьку в своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 42-річного чоловіка, без постійного місця роботи. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох жителів міста Макіївка Донецької області та одного місцевого жителя. Затримані - віком 16-17 років, вихованці школи-інтернату, один раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони ввечері 1 серпня в будинку потерпілого під час раптово виниклої сварки та після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли господарю смертельні тілесні ушкодження.

    У Житомирській області в селищі Городоцькому в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 24-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 5 серпня поблизу села Зоряного згаданого району на полі сільськогосподарського фермерського господарства ім. Мічуріна підпалив скирту соломи. Вогнем знищено близько 50 тонн соломи.

    У місті Свердловську Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 26-річного громадянина Грузії (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він увечері 28 липня в приміщенні роздягальні стадіону ім. М. Горюшкіна викрав у 19-річного жителя Донеччини, без постійного місця роботи, барсетку, у якій знаходилося 350 гривень. Частину викраденого вилучено.

    В Івано-Франківської області за місцем проживання у 35-річного чоловіка, без постійного місця роботи, вилучено карабін іноземного виробництва та 116 набоїв різного калібру.

    На Донеччині в результаті проведення спеціальної операції затримано 41-32 річних місцевих жителів, всі без постійного місця роботи, які займалися виготовленням та збутом наркотичних засобів. Під час проведення обшуку за місцями проживання затриманих було вилучено обріз мисливської рушниці, три незареєстровані спецзасоби іноземного виробництва, призначені для стрільби гумовими кулями, та 1,7 літрів ацетильованого опію. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

    У Донецькій області з гаража 54-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, вилучено 15,7 кілограмів макової соломки, 1,5 літрів толуола та майже 10 грамів марихуани.

    На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб одного з товариств із обмеженою відповідальністю. Вони незаконно реалізували понад 295 тонн зерна, яке належало закритому акціонерному товариству й знаходилося на відповідальному зберіганні, чим завдали збитки останньому на суму 180,4 тисяч гривень. Прокуратурою Тростянецького району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

    У Волинській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано керівника одного з товариств із обмеженою відповідальністю. Він вимагав 5 тисяч доларів США хабара від жительки міста Ківерці за видачу останній довідки щодо особливих умов праці її чоловіка, для отримання ним пільгової пенсії. Керівника затримано під час отримання частини хабара в сумі 2 тисячі євро. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України

    На Закарпатті працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовця одного з районних управлінь праці та соціального захисту населення. Вона вимагала 3,5 тисяч гривань хабара від місцевої жительки району за призначення їй соціальної допомоги. Службову особу затримано під час отримання частини хабара в сумі 1,8 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

    У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб закритого акціонерного товариства. Вони ще у 2002 році надали до акціонерного банку неправдиві відомості щодо наміру придбання цінних паперів й незаконно отримали кредит у сумі 7,5 мільйонів гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

    На Миколаївщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця одного з управлінь Державної податкової адміністрації України. Він вимагав та отримав 3 тисячі гривень хабара від приватного підприємця за видачу йому ліцензії на реалізацію алкогольної продукції. Задокументовано ще п’ять фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму понад 6 тисяч гривень. Прокуратурою Миколаївській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

    На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відділення одного з комерційних банків та товариства з обмеженою відповідальністю. Вони впродовж двох років підробили документи й оформили на підставних осіб кредити на загальну суму понад 400 тисячу гривень, які в подальшому були використані на потреби товариства з обмеженою відповідальністю, частину з яких не повернули. Таким чином банківській установі завдано збитки на суму 257 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

    МВС України

    UA-reporter.com
    Львовские медики делали своих детей "инвалидами" ради поступления в вуз
    Закарпатский бомж ворочал миллионами гривень
    Контрабандиста-кофемана поймали на закарпатском КПП "Тиса"
    Львовский организатор канала нелегальной миграции осужден на 2 года

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору