ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Військовослужбовці вирушили із Заходу України до місць постійної дислокації

    26 квітня 2024 п'ятниця
    46 переглядів

    У зв’язку із завершенням виконання робіт з ліквідації наслідків повені у шести областях Західної України, розпочалося поступове і планове повернення військовослужбовців і техніки Збройних Сил України до місць постійної дислокації.Так, сьогодні, 20 серпня, завершивши надавати допомогу місцевому населенню селища Петрилів Тлумацького району Івано-Франківської області, до місць постійної дислокації у Тернополі, Самборі, Володимир-Волинському та Виноградові вирушили 300 військовослужбовців та 50 одиниць військової техніки зі складу частин і з’єднань 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України.

    За час участі у локалізації повені силами особового складу частин та підрозділів цього армійського об’єднання у селищі Петрилів було очищено 489 дворів і 398 будинків, 18 кілометрів доріг та майже 6 кілометрів каналів. Військовослужбовці відбудували мости, розбирали пошкоджені споруди, укріплювали береги повноводних річок.

    У селищі Петрилів солдати і офіцери боролися з наслідками повені понад 4 тижні. Вдячні місцеві мешканці прощалися з ними, як з рідними людьми. Під час урочистого мітингу, присвяченого проводам військових, який організували органи місцевої влади, жінки проводжали військовослужбовців зі сльозами на очах, а чоловіки – потиском руки.

    Тепер військовослужбовців чекає випробування дорогою. Найдовший, понад 350-кілометровий марш здійснить особовий склад 51-ї окремої механізованої бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України. Усі військовослужбовці мають прибути у розташування частин до вечора 20 серпня.

    Загалом 19 - 20 серпня близько 500 військовослужбовців 24-ї окремої механізованої, 51-ї окремої механізованої, 11-ї окремої артилерійської бригад, а також 703-го інженерного полку і окремого інженерно-саперного батальйону, 534-го окремого інженерного батальйону, 114-ї бригади тактичної авіації, Факультету військової підготовки Подільського Державного аграрно-технічного університету, які надавали допомогу в ліквідації наслідків повені місцевим громадам населених пунктів у Західній Україні, вирушили маршем до своїх військових частин.

    При цьому основні завдання робочими командами від військових частин були виконані у повному обсязі.

    У той же час, 2767 військовослужбовців та 355 одиниць техніки ще продовжують надавати допомогу населенню постраждалих від стихійного лиха районів Західної України.



    Прес-служба Міністерства оборони України



    UA-reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору