ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Постраждалі від повені жителі Рахівщини отримали допомогу від парафіян столиці України

    26 квітня 2024 п'ятниця
    61 переглядів

    Як уже повідомляв сьогодні UA-Reporter.com, у неділю, 24 серпня, у селі Ясиня-Лопушанка Рахівського району віруючі зустрічали двох архіпастирів - архієпископа Сумського і Охтирського Марка та єпископа Бориспільського Антонія, ректора Київських духовних семінарії і академії (КДАіС).

    Архіпастирі з Києва у співслужінні благочинного округу та священнослужителів звершили вечірню у храмі села Ясиня-Лопушанка Рахівського району на Закарпатті.
    Архіпастирі з Києва у співслужінні благочинного округу та священнослужителів звершили вечірню у храмі села Ясиня-Лопушанка Рахівського району на Закарпатті.

    Після зустрічі з настоятелем храму протоієреєм Іоанном архіпастирі у співслужінні благочинного округу та священнослужителів звершили вечірню.

    Єпископ Антоній прибув до села Ясиня-Лопушанка з матеріальною допомогою, яку зібрали парафіяни Різдва-Богородичного храму КДАіС. Владика розповів, що вони, дізнавшись про те горе, яке спіткало населення в західних областях, у тому числі на Закарпатті, охоче відгукнулися на заклик ректора КДАіС і зібрали посильну допомогу. Найбільш постраждалі, ті, у кого стихія зруйнувала будинки, отримали грошову допомогу, інші одержали допомогу у вигляді одягу.

    Звертаючись до єпископа Антонія, владика Марк висловив від імені віруючих найщирішу вдячність парафіянам академічного храму, побажавши, щоб Господь воздав їм своєю благодаттю за ті добрі справи милосердя, які вони здійснюють на славу Божу. Підходячи до єлеопомазання після звершення вечірні, парафіяни храму також дякували владиці Антонію.

    Як відомо, стихійне лихо, що сталося 23-27 липня 2008 року у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській і Чернівецькій областях, спричинило великомасштабні руйнування та призвело до людських жертв, повідомили UA-reporter.com у прес-службі Хустської єпархії УПЦ Київського патріархату.
    Киевская духовная академия передала гуманитарную помощь пострадавшим от наводнения жителям Закарпатья

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору