ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Головний український "націоналіст" інспектує багатонаціональне Закарпаття

    26 квітня 2024 п'ятниця
    70 переглядів

    У четвер на Закарпатті з робочою поїздкою перебуває голова Державного комітету України у справах національностей та релігії Олександр Саган. Основна мета візиту – участь у XIV засіданні Змішаної українсько-угорської комісії, що цими днями відбувається в Ужгороді.

    1067.jpg18 вересня під час зустрічі Олександр Саган та Олег Гаваші обговорили питання забезпечення прав національних меншин в Закарпатській області. Йшлося також про шляхи вирішення існуючих міжконфесійних конфліктів, стан справ з нелегальною міграцією.
    Керівник краю поінформував, що обласною владою приділяється значна увага питанням забезпечення прав національних меншин краю. Так, на Закарпатті діє мережа освітніх та культурно-мистецьких закладів. В області функціонують 123 загальноосвітні школи, гімназії та ліцеї з мовами навчання національних меншин. Одночасно приділяється значна увага і належному вивченню української мови у цих закладах, – повідомив Олег Гаваші. На виконання відповідного Указу Президента України в області розроблена регіональна галузева програма поліпшення вивчення української мови у школах з навчанням мовами навчання національних меншин. Разом з тим керівник краю наголосив на тому, що і досі проблемним залишається питання забезпечення цих навчальних закладів необхідними підручниками та посібниками. Насамперед це стосується закарпатських шкіл з угорською та румунською мовами навчання.
    В ході зустрічі також йшлося і про можливість закриття пункту тимчасового тримання нелегалів у Павшині. Вже понад сім років законодавчий статус установи залишається невизначеним, як і питання його фінансування. Депутати обласної та низки районних рад, а також керівництво області неодноразово зверталося до центральних органів влади з вимогою закриття цього пункту, каже Олег Гаваші. На початку вересня першу групу нелегалів з 30 чоловік вже було переведено у спеціальний пункт тимчасового тримання, розташований на території Чернігівської області. Але в Павшині залишаються ще майже 300 нелегалів.
    На ФОТО: Розмову ведуть олова Державного комітету України у справах національностей та релігії Олександр Саган і голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору