ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Районні лікарні Закарпаття отримали 9 санітарних автомобілів

    26 квітня 2024 п'ятниця
    86 переглядів
    Санітарні автомобілі

    У вівторок, 30 вересня, біля обласного кардіодиспансеру в Ужгороді, голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші вручив ключі від 9 санітарних автомобілів для пунктів швидкої медичної допомоги районних лікарень та 10 комплектів медичного обладнання для амбулаторій загальної практики-сімейної медицини, закуплених вперше за рахунок обласного бюджету.

    – Приємно, що економіка області розвивається так, що можемо виділяти кошти на соціальну сферу: ці транспортні засоби придбано якраз по програмах, спрямованих на розвиток охорони здоров’я, – наголосив Олег Гаваші. – Переконаний, з об’єднанням двох навчальних закладів кошти, які вивільняться в галузі освіти, а це на наступний рік додатково близько 16 млн. гривень, розподілимо між медициною, освітою і культурою (досі з обласного бюджету фінансувався Мукачівський педагогічний інститут, з об’єднанням цього вузу з Мукачівським технологічним інститутом він переходить на державне фінансування).
    Олег Гаваші також нагадав, що недавно було здано в експлуатацію 2-гу чергу обласного кардіодиспансеру, великі роботи, зокрема проводяться і в онкодиспансері та інших обласних медичних закладах. До речі, за період 2006-2008 років на проведення капітальних та поточних ремонтів використано понад 87,6 млн. грн., зокрема з обласного бюджету – більш як 58,8 мільйона, придбано медичного обладнання на 57,2 млн. гривень.
    Протягом останніх двох років медичні заклади області отримали 42 санітарні автомобілі, з яких 31-н придбано за кошти обласного бюджету.
    А понад півтори сотні медзакладів первинної ланки за цей час поповнились комплектами медичного обладнання. Цього разу вперше за обласні кошти закуплено 10 таких комплектів для амбулаторій загальної практики-сімейної медицини.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору