ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті з діагнозом на гепатит "А" госпіталізовано 12 дітей

    26 квітня 2024 п'ятниця
    67 переглядів

    12 дітей у віці від 5 до 15 років госпіталізовано у інфекційному відділенні Міжгірської центральної районної лікарні з підозрою на захворювання вірусним гепатитом «А». Всі вони мешканці невеликого села Голятин, що на Міжгірщині у Закарпатті.

    На даний момент у 11 хворих діагноз вірусний гепатит «А» підтверджено. Хвороба протікає у легкій та середній формі важкості.
    Серед 12 дітей – 11 учнів Голятинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступеню та один вихованець місцевого дитячого дошкільного закладу.
    В самому селі тривають заходи щодо локалізації осередку захворювання. У осіб, що контактували з хворими здійснюються забори сироваток крові для імунологічного обстеження, серед населення організовано екстрену неспецифічну профілактику, проведення щоденних подвірних обходів, здійснюється комплекс інших санітарно-гігієнічних заходів включно з дезінфекцією імовірних вогнищ розповсюдження хвороби та проведення роз’яснювальної роботи.
    Продовжується й комплексне епідеміологічне розстеження обставин та причин виникнення спалаху. Згідно попередніх даних розслідування основним фактором розповсюдження хвороби став водний фактор, повідомили Репортеру у Центрі пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору