ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Закарпатській області вогонь забрав життя 37 краян

    26 квітня 2024 п'ятниця
    27 переглядів

    Якщо впродовж дев’яти місяців цього року‚ в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року‚ кількість пожеж суттєво знизилася (з 657 випадків до 502)‚ то крива загиблих навпаки поповзла вгору. За січень – вересень 2008-го вогонь забрав життя 37 краян‚ проти 35 у минулому.

    Найгірша ситуація за підсумками 9 місяців склалася на Хустщині‚ Берегівщині‚ Ужгородщині‚ Свалявщині та Міжгірщині.

    Особливо вражений пожежами житловий сектор сільських населених пунктів‚ де в поточному році сталося 304 пожежі та загинуло 24 людини від загальної кількості зареєстрованих фактів.

    При цьому левова частка загиблих упродовж цілого року припадає саме на останні місяці року – листопад та грудень. Так‚ в листопаді 2007 року від вогняної стихії та супроводжуючих її факторів (насамперед диму) згинуло 9 людей‚ до яких у грудні додалося ще 14. У цілому році на пожежах загинуло 67 осіб.

    Найчастіше до подібного фіналу призводить нехтування правилами пожежної безпеки самих же домовласників. Підготовка печей, котлів і димарів, обігрівальних приладів до безпечної роботи зимою - обов’язок самих мешканців.

    Холодної пори, як розповідає керівник закарпатських рятувальників Володимир Бодак, стрімко зростає кількість випадків загибелі та травмування людей на пожежах через необережне поводження з газовими приладами, а у сільській місцевості питома частка пожеж у цей період виникає через несправне пічне опалення.

    Однак домінує у виникненні пожеж осінньо-зимового періоду несправна електромережа. Саме у цей період при експлуатації електронагрівальних приладів‚ особливо обігрівальних приладів «кустарного» виробництва‚ великий відсоток пожеж стається через перевантаження в електромережі, короткого замикання, перепадів напруги в електромережі і так далі.

    На другому місці серед причин виникнення пожеж – необережне поводження з вогнем. Серед яких головну «скрипку» грає цигарка та ліжко, або так зване необережне поводження з вогнем при палінні у ліжку. Ліжко та цигарка є саме тим поєднанням, тією “сумішшю”, що, на жаль, часто має гіркий смертельний “присмак”, особливо якщо додається і третя складова – кілька чарок оковитої.

    Аналіз умов, які сприяли загибелі людей на пожежах, показав, що майже половина їх гине в стані алкогольного сп’яніння. У третьому кварталі 2008 року стан алкогольного сп’яніння був супроводжуючим фактором загибелі 23 людей, або 62 відсотків від загальної їх кількості.

    Самі ж рятувальники Закарпатської області наполегливо переконують громаду краю не ставитися зневажливо до вимог пожежної безпеки, а відповідно, не наражати себе і своїх близьких на смертельну небезпеку. Ніколи не забувати, що за декілька хвилин пожежа здатна перетворити на попіл майно, яке наживалося впродовж усього життя і пам’ятати, що лише обережне поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить нас від бід і страждань, що приносять пожежі.

    ЦП ГУ МНС в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору