ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Львівщині 4-річний малюк згорів живцем

    26 квітня 2024 п'ятниця
    33 переглядів

    Трагедія сталася у селі Долобів Самбірського району. Коли виникла пожежа, троє дітей грали у хованки без нагляду дорослих і, начебто, бавилися з вогнем.

    Однак правоохоронці перевіряють жахливу версію – умисний підпал іншою дитиною.

    Село Долобів у жалобі. Маленький Назарчик був загальним улюбленцем. Його рідні, вдивляючись у світлини, досі не ймуть віри, що хлопчика вже нема.

    Надія, прабабуся загиблого хлопчика: «Всі люди кажуть, що файний хлопчик був. Сміливий. До всіх казав: «дай Боже щастя» і «Слава Ісусу Христу».

    Що саме сталося того трагічного вечора, дізнатися важко. Батьків поруч не було, а малюки плутаються у свідченнях.

    Начебто, троє хлопчиків віком від чотирьох до семи років, а саме - трохи старший Юрко та двоюрідні брати Назарій і Володимир, бавилися у хованки. Раптом солома, у якій крилися двоє малюків, спалахнула. Володимира з вогню вихопив односелець, який помітив пожежу. Назарій згорів живцем.

    Ігор Попик, заступник керівника Самбірського РВ УМНС України у Львівський обл.: «Почалося горіння, виділення токсичного диму, і після ліквідації пожежі було виявлено якраз ту дитину».

    Матері обох хлопчиків, а вони рідні сестри, в цей час були в домі. Господиня - Наталя Максимович – каже: готувала вечерю. Її сестра, мати Назарія, прийшла в гості, подивитися серіал.

    Тож головний свідок для міліціянтів - чотирирічний Володя. Його розповідь шокує – малюків начебто підпалив семирічний Юрко.

    Володя, постраждалий хлопчик: «Юрко запалив, і ми там були. Чим запалив? Сірков. - Де взяли? – Купив».

    Наталя Максимович, мати постраждалого хлопчика: «Ми бавилася м’ячиком. Потім Юра нам сказав піти до шопи. Потім Юра вийняв сірку з кишені, запалив і втік».

    Сусідський Юрко, поки його родичі дають свідчення міліції, сором’язливо ховається за стіну. Його мати твердить – син не винен, адже пішов додому ще до пожежі.

    Ольга Хом’як, мешканка села Долобова: «Він бавився з ними вдень, а в 6-й я його забрала, і ми звідти пішли».

    Однак родичі загиблого Назарчика цьому не вірять. Вони збирають свідчення односельців, які доводять вину сусідського Юрка.

    Любов, бабуся загиблого хлопчика: «Навіть його мама в той вечір кричала: «Що ти наробив, що ти наробив, що ти наробив? Дитина згоріла». А тепер вони кажуть, що він був у хаті. Не було його в хаті! Що ніби вона чула, що я вас підпалю, я вас підпалю, я вас підпалю. А наш кричав: «ні, ні, ні!»

    Перед правоохоронцями постало складне завдання – з’ясувати, що спричинило смерть дитини.

    Ігор Хом’як, керівник кримінальної міліції у справах дітей Стрийського міськвідділу: «На даний момент встановлюється, чи пожежа була через навмисний підпал, чи причиною пожежі були дитячі пустощі».

    Однак люди свій «народний» вирок винесли – винні батьки усіх трьох. Якби діти були під наглядом, трагедії б не сталося.

    Найбільше засуджують Наталку Максимович, на чиєму обійсті сталася пожежа. Кажуть: поки малюки горіли, вона розпивала спиртні напої.

    Ганна, мешканка села Долобова: «На той вечір, як був пожар, то вона була така п’яна. От на такій відстані стояла, як зараз льотка, я питаю, що ти така п’яна? А вона каже - була в Самборі ще в обід, випила пива».

    Йосип, мешканець села Долобова: «Та буває, що випивають там, і сусіди приходять. Та й мами люблять випити собі».

    Хоч би які висновки не зробила міліція, навряд чи когось покарають за смерть Назарія. Якщо доведуть, що малюків підпалив старший сусідський хлопчик, його поставлять на облік, а батьки відбудуться штрафом.

    Якщо ж причиною трагедії стали дитячі пустощі з вогнем, ця історія просто стане бувальщиною, про яку ще не один десяток років розповідатимуть на Самбірщині. //Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львів, НТН

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору