ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті діти місцевих мажорів оздоровлювалися за державні кошти

    26 квітня 2024 п'ятниця
    55 переглядів

    Законом України “Про охорону дитинства”, Указом Президента України „Про літнє оздоровлення та відпочинок дітей, учнівської та студентської молоді у 2008 році” дитяче оздоровлення визначено пріоритетним.

    Особлива увага приділяється оздоровленню та відпочинку дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, інших пільгових категорій неповнолітніх. У зв’язку з цим, прокуратурою області у поточному році із залученням відповідних фахівців проведені перевірки дотримання законодавства про забезпечення права неповнолітніх на оздоровлення та відпочинок.
    В ході перевірок встановлені випадки порушення вимог чинного законодавства України щодо направлення дітей пільгової категорії для оздоровлення та відпочинку до Міжнародного дитячого центру „Артек” та Українського дитячого центру „Молода Гвардія” за рахунок бюджетних коштів. Прокуратурою області встановлені факти, що усупереч вимогам чинного законодавства замість направлення на оздоровлення дітей пільгової категорії (дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, з малозабезпечених і багатодітних сімей) до цих таборів щорічно, відправляють відпочивати за державні кошти дітей, за яких мають змогу і повинні, заплатити батьки.
    Прокуратурою області відносно начальника одного з районних відділів у справах сім’ї, молоді та спорту за одним з таких фактів складено протокол про вчинення правопорушення, передбаченого п. „г” ч. 3 ст. 5 Закону України „Про боротьбу з корупцією, який судом розглянутий та задоволений.
    За результатами цих перевірок міськрайпрокурорами уже внесено 16 подань і приписів, до відповідальності притягнуто 63 посадові особи, повідомила Репортеру старший помічник прокурора Закарпатської області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх Наталія Кузан.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору