ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українці, які мешкають поруч з польським кордоном, зможуть його перетинати без візи

    26 квітня 2024 п'ятниця
    35 переглядів

    наступного року українці, які мешкають поруч з польським кордоном, зможуть його перетинати без візи, лише за спеціальною перепусткою. Про це заявили у Міністерстві закордонних справ, мовляв, домовилися з поляками та ще й з зиском для українців.

    Так зона на яку поширюватиметься малий прикордонний рух сягатиме 30-ти кілометрів, тоді як в європейський практиці безвізовики далі 10-ти кілометрів не ходять.
    Костянтин Єлисєєв (заступник міністра закордонних справ України): "Біля мільйону українських громадян, які мешкають якраз в прикордонній зоні з Республікою Польщі, матимуть можливість на підставі, ще раз підкреслюю, простої перепустки. Звичайно, наступний етап - це укладення такої угоди з Румунією, вона вже на 95% готова. Сподіваємося, що до кінця року ми теж підпишемо таку угоду з румунською стороною."
    З іншими країнами Європейського Союзу улагодити візове питання досі не вдається. Як стверджують дипломати, українці дотримуються візових домовленостей, тоді як окремі країни ЄС постійно їх порушують. При видачі віз європейці вимагають багато документів, деякі з них навіть порушують право людини на приватне життя.
    До того ж сума, яку просять за проїзний документ часто вища за офіційно заявлену, а при відмові країни ЄС почасти навіть не пояснюють причину. Саме з такими претензіями вже 28 листопада українські візові пропозиції повезуть до Брюсселю. Попри суперечку, у МЗС сподіваються, що документ про безвізовий режим між Україною та ЄС буде затверджено навесні наступного року.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору