ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українець встановив рекорд на чемпіонаті світу з гирьового спорту

    26 квітня 2024 п'ятниця
    58 переглядів
    Прикрасою турніру в Італії став світовий рекорд, встановлений українським спортсменом Олександром Дяговцем.

    В італійському місті Шатільон відбувся 16-й чемпіонат світу по гирьовому спорту. Змагання вийшли масштабними, за титул билося більше 200 гирьовиків з 16 країн світу.

    Прикрасою турніру став світовий рекорд, встановлений українським спортсменом Олександром Дяговцем. Багатир протягом 45 секунд 83 рази віджав 2 гирі вагою 24 кілограми кожна. І зробив це лише за допомогою мізинців!

    За словами Олександра, стимулом до виконання такої незвичайної вправи для нього послужили досягнення пітерського силача Кравченка, які ніхто не міг побити більше 90 років (у 1913 році він віджимав дві 32-кілограмові гирі по 70 разів). Проте з цим рекордом Олександр справився ще п'ять років тому на турнірі в Польщі. І вирішив ускладнити для себе завдання - віджати гирі більшу кількість раз за менший час і, найдивовижніше, використовуючи лише один палець на кожній руці.

    «Зараз я готуюся до змагань в Архангельську, які відбудуться 26 грудня, - розповідає докучаєвський силач. - Там планую встановити вже свій 5-й світовий рекорд - буду мізинцями піднімати 32-кілограмові гирі».

    До речі, для того, щоб підготуватися до нового рекорду, Олександр Дяговець використовує дідівський реквізит - тренується 2-пудовими гирями, відлитими ще за царських часів, - передає «Комсомольська правда». За словами спортсмена, у них трохи інша конфігурація і працювати з ними складніше.

    Олександру Дяговець Народився в селі Миколаївське Волновахського району Донецької області. Закінчив Харківський інститут фізичної культури. Майстер спорту, встановив чотири світові рекорди в гирьовому спорті. Директор дитячо-юнацької спортивної школи СК «Доломіт» в Докучаєвську. Олександру 46 років. До речі, він приходиться двоюрідним дядею іншому донбаському силачу Дмитру Халаджі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору