ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті есбеушники знайшли 20 тисяч "лівих" пляшок горілки

    26 квітня 2024 п'ятниця
    60 переглядів

    Співробітники Управління СБУ в Закарпатській області на одному із оптових складів Тячівського району затримали велику партію алкогольних виробів з підробленими акцизними марками.

    137.jpgПід час огляду складу, що належить 31-річному місцевому мешканцю правоохоронці виявили 20 тисяч пляшок горілки, виготовлених в Одеській області.
    Згідно з висновками спеціалістів, марки акцизного зборку, якими позначена основна частина затриманої горілчаної продукції, не були виготовлені спеціальним державним підприємством, яке має виключне право на виготовлення зазначеної форми акцизу. Використовуючи тіньову схему реалізації алкогольної продукції, аферисти могли отримати не менше 200 тисяч гривень. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.
    Як з’ясували співробітники СБУ на території Закарпаття за пляшку фальсифікованої горілки тіньові підприємці сплачують 7 грн, а реалізують - по 10 грн.
    За підрахунками фахівців, загальні обсяги незаконних продаж зазначеної продукції в регіоні становлять близько 100 тисяч пляшок щомісяця, в результаті чого до 400 тис. грн акцизного збору та інших обов’язкових платежів не потрапляє до бюджетів усіх рівнів. При цьому використовуються виробничі потужності лікеро-горілчаних заводів різних областей, що забезпечують масове виробництво алкоголю з не облікованої сировини.
    Аналогічні афери співробітники закарпатського управління СБУ виявили ще 2007 року, зокрема у Хусті та Ужгороді. Тоді «вилов» правоохоронців становив 110 тис. пляшок, на яких підприємці могли «наварити» близько 700 тис.грн. Проти них слідчим відділом УСБУ були порушені кримінальні справи.
    Як наслідок, приватного підприємця 24-річного ужгородця Л. засуджено за скоєння злочинів передбачених ст. 204 ч 2, ст. 209 ч 2 та ст. 216 ч.2 ККУ. Доля 34-річного підприємця з Хусту Р. вирішується у суді, повідомили UA-Reporter.com у прес-службі СБУ в Закарпатській області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору