ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українські туристичні дива підкорюють світ

    26 квітня 2024 п'ятниця
    57 переглядів

    Найвідоміші туристичні об’єкти України – заповідники Асканія-Нова і Подільські Товтри наразі входять до числа лідерів всесвітнього конкурсу «7 нових природних чудес світу».

    Вони витримали перший тур, і за прогнозами експертів, мають увійти у так звані «77 чудес» – переможців другого туру. Паралельно розпочалася всеукраїнська акція «7 чудесних туристичних маршрутів України», кожен маршрут уже зараз готовий приймати українських і закордонних туристів.
    У першому етапі всесвітнього конкурсу природних чудес взяли участь 460 об’єктів із усіх країн світу. Українські природні дива успішно конкурують з такими відомими пам’ятками, як Ніагарський водоспад між Сполученими Штатами і Канадою чи Бар’єрний риф Австралії. Рейтинг визначається за СМС-голосуванням, яке триває на сайті конкурсу. Щоб підтримати українські Асканію і Товтри, з першого березня в Україні розпочнеться потужна кампанія соціальної реклами.

    7 липня цього року за інтернет-голосуванням буде визначено 77 світових чудес. А далі буде працювати ЮНЕСКО, доки у 2011 році не буде визначено сім всесвітніх див.


    Бюджет економить на Асканії-Нова


    За словами експертів, економічна криза практично не впливає на перебіг і світового, і всеукраїнського конкурсів чудес. Тим більше, що залучаються виключно недержавні кошти. Єдина проблема – те, що заповідник «Асканія-Нова» фінансує Мінагрополітики, і зараз разом із цим міністерством недоотримує коштів на розвиток. Проте керівник Державної служби туризму і курортів Анатолій Пахля вважає, що участь у подібних конкурсах є стимулом формувати нову потужну туристичну мережу європейського зразка в Україні.

    «Україна – насправді унікальна, з точки зору її розвитку як туристичної держави. Подібні акції безцінні, бо вони дають нам змогу презентувати в Україні та за її межами наші туристичні ресурси й маршрути. Але туристичний маршрут – це не просто лінія на карті, це передусім вивчення культурного, історичного, природнього потенціалу територій, що залучаються до маршрутів, і пристосування їх до того, щоб вони були максимально відвідувані», – наголошує Анатолій Пахля.


    Туристу криза не перешкода

    Туристична привабливість України зростає попри економічні негаразди. Так лише за 9 місяців минулого року її відвідало понад 20 мільйонів закордонних туристів, що на 12% більше, ніж торік. Зокрема, Асканію-Нова щороку відвідують близько 100 тисяч осіб на рік, Подільські Товтри – понад 30 тисяч.

    Наразі в Україні розбудовують 64 нові туристичні маршруті з усією інфраструктурою. 27 вересня, у день завершення конкурсу «7 чудесних туристичних маршрутів України», вони приймуть перших туристів. І увесь цей потенціал буде включений до туристичних програм Євро-2012.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору