ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Новим патріархом Московським і Всія Русі став митрополит Кіріл

    26 квітня 2024 п'ятниця
    19 переглядів

    За його кандидатуру проголосували 508 учасників Помісного собору. Для перемоги кандидатові необхідно було заручитися підтримкою більше половини з 701 делегата Помісного собору (50% плюс один голос).

    Кіріл став шістнадцятим по рахунку патріархом Московським і Всія Русі.

    Голосування проходило за допомогою бюлетенів, віддрукованих "Госзнаком". Підсумки голосування підвела рахункова комісія собору, очолювана митрополитом Єкатеринодарським і Кубанським Ісідором.

    Ім'я нового патріарха було оголошене з амвона Храму Христа Рятівника. Про обрання нового предстоятеля РПЦ віруючі сповістили шістнадцять ударів Великого царського дзвону Храму Христа Рятівника. У голосуванні на Помісному соборі, що проходить в Храмі Христа Рятівника в Москві, взяли участь 701 делегат собору з 64 країн світу - архієреї, представники духівництва і миряни. Вони обрали патріарха з числа двох кандидатів. Нагадаємо, що 25 січня 2009 р. Архієрейський собор обрав трьох кандидатів на патріарший престол патріаршого престолу митрополита Смоленського і Калінінградського Кіріла, керівника справами Московської патріархії митрополита Калузького і Боровського Климента і митрополита Мінського і Слуцкого Філарета. На Архієрейському соборі за Кіріла свої голоси віддали 97 архієреїв РПЦ (з що 198 з'їхалися на собор), за Климента - 32 і за Філарета - 16. Проте митрополит Філарет незадовго до голосування зняв свою кандидатуру на користь митрополита Кіріла.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору