ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прикордонники підбили підсумки

    26 квітня 2024 п'ятниця
    13 переглядів

    В Адміністрації Державної прикордонної служби України під головуванням Голови служби генерала армії України Миколи Литвина відбулося засідання колегії, на якому було відомство звітувало про свою діяльність протягом нинішнього року та визначало основні напрямки роботи на рік наступний.

    У 2008 році, говорилося під час засідання, прикордонники завершили перший етап реалізації Концепції розвитку Держприкордонслужби України на період до 2015 року. Одним із найважливіших здобутків стало реформування прикордонних комендатур, застав, контрольно-пропускних пунктів і відділень прикордонного контролю у підрозділи європейського типу – відділи прикордонної служби. Наразі цей процес завершено. Замість 488 первинних підрозділів, що охороняли кордон раніше, створено 165 сучасних відділів прикордонної служби.

    2008 рік, відзначили учасники засідання, став одним з переломних в історії Держприкордонслужби. По-перше, прикордонне відомство першим із силових структур України перейшло на контрактну основу комплектування персоналом. По-друге, було здійснено остаточний перехід на європейські стандарти управління кордоном: запроваджено повну автоматизацію паспортного контролю і всієї системи пропускних операцій; забезпечено дистанційне спостереження за найскладнішими ділянками кордону; встановлено супутниковий зв’язок між підрозділами. По-третє, в місті Оршанець, що на Черкащині, відкрито Центр підготовки молодших спеціалістів прикордонної служби, де кожні 6 місяців навчатимуться 700 контрактників.

    Нинішнього року на службу прийнято понад 1800 військовослужбовців за контрактом. І хоча сьогодні є певні труднощі з підбору контрактників у Києві та Одесі, однак після запланованого створення потужного фонду службового житла ця проблема, найімовірніше, зникне. Варто відзначити, що сьогодні фонд службового житла складає 3820 квартир та 176 кімнат, однак існують чималі резерви: зі створенням відділів прикордонної служби було суттєво скорочено тилові й штабні підрозділи, що дозволило звільнити багато будівель. Більшість з них буде перебудовано під житло для нашого персоналу, що дозволить значною мірою вирішити житлову проблему. Одночасно ведуться роботи зі спільної забудови житлом 21 земельної ділянки у Києві, Львові, Одесі, Іллічівську, Ізмаїлі, Севастополі, Ялті, Сімферополі, Євпаторії, Хмельницьку, Луцьку, Чернівцях, Мукачевому, Ужгороді та інших, що дозволить отримати додатково близько 3 тисяч квартир. У Києві, Хмельницькому, Чернівцях та Севастополі вже розпочато будівельні роботи.

    Також на засіданні колегії було визначено основні завдання Держприкордонслужби на 2009 рік. Це - продовження формування інтегрованої системи охорони кордону, становлення відділів прикордонної служби, розгортання нової системи управління службою. Не менш важливим завданням для українських прикордонників є запровадження сучасної системи підготовки та роботи з персоналом, подальше комплектування на професійній основі, а також реалізація завдань міжнародного та прикордонного співробітництва, імплементація міжнародних проектів та програм, розвиток нормативно-правової бази. Особлива увага, за переконанням керівництва Держприкордонслужби, наступного року повинна приділятися питанням технічного переоснащення відділів прикордонної служби, вдосконаленню інженерного облаштування державного кордону України, а також тиловому забезпеченню та соціальному захисту персоналу в умовах економічної кризи.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости