ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Кожен третій закарпатець хоче отримати закордонний паспорт терміново

    26 квітня 2024 п'ятниця
    20 переглядів

    У спеціальному центрі, видаватимуть закордонні паспорти людям з інших областей, які працюють чи навчаються на Закарпатті.

    Раніше, щоб отримати закордонний паспорт, мукачівцям доводилося вистоювати довжелезні черги, нині біля двох кас міського ОВІРу з десяток людей. У приміщенні діють дві банківські філії, громадяни самі обирають зручний банк.

    “На Мукачівщині не має ажіотажу з отриманням паспортів, -- каже виконувач обов’язків начальника сектору громадянства і імміграції та реєстрації фізичних осіб Мукачівського МВ УМВС Іван Плескач, -- Навіть коли бракувало бланків ми більше ніж на три дні не затримували видачу документів. Система ЄДАПС діє тільки у Мукачівському міськвідділі, окрім 80-тисячного міста обслуговуємо ще й 120 тисяч населення району”.

    Закарпатці отримують паспорти вчасно, кажуть співробітники ОВІРів. Дехто з краян нарікає, на незначні затримки та дороговартість документу. Послуги не дешевшатимуть, паспорт обходиться краянам у 340 гривень, утім з цієї суми лише 201 гривню потрібно сплатити обов’язково, решта – за бажанням. За терміновість – подвійний тариф.

    “За півроку закарпатці отримали біля 27 тисяч закордонних паспортів, з них 30 відсотків – терміново, сплативши за документ подвійне мито, -- розповідає начальник управління громадянства і імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС України в Закарпатській області Ігор Михайлинин. – Наразі нам та Луганській області бланки відправляють у першу чергу, тому жодних затримок із паспортами у краї не має. А закарпатцям раджу не слухати різних сумнівних консультантів, які пропонуючи свої послуги швидкого отримання паспорту, наживаються на довірливих громадянах. Звертайтеся до фахівців”.

    В Ужгороді відкриють центр, у якому люди що тимчасово працюють в Закарпатській області, а зареєстровані у іншій, отримуватимуть закордонні паспорти по місцю роботи або навчання. На Закарпатті таких осіб не багато, переважно це прикордонники та співробітники спецслужб.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору