ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Студенти можуть отримати стипендії за рахунок «шмурдяка»!!!

    27 квітня 2024 субота
    30 переглядів
    Стипендії за рахунок шмурдяка

    «Верховна Рада збільшить фінансування вищих навчальних закладів в частині виплати студентських стипендій» - повідомив координатор громадської організації «Студентський захист» Андрій Черних.

    27 лютого 2009 року у відповідь на ініціативу координатора громадської організації «Студентський захист» Андрія Черних – Секретар Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти К.Самойлик звернулася до ректорів вищих навчальних закладів України з пропозицією надати інформацію про необхідний додатковий об’єм фінансування на 2009 рік.

    «Це зроблено з метою визначення реальної потреби обсягів державного фінансування вищих навчальних закладів на виплату стипендій та враховуючи перегляд Державного бюджету України в травні місяці» - зазначається в зверненні Секретаря Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти К.Самойлик.

    Владі, і перш за все, Міністерству освіти слід визнати, що на сьогодні фінансування вищих навчальних закладів на стипендіальне забезпечення знаходиться на рівні 70%, і це фактично визнав Міністр освіти і науки України І.О.Вакарчук в своїй публікації «Екзаменаційна сесія як вона є», - зазначає Андрій Черних.

    Джерелом додаткового фінансування вищих навчальних закладів на виплату стипендій можуть стати кошти отримані від підвищення ставки акцизного збору на кріплені вина, а точніше на «шмурдяк», - підкреслює координатор громадської організації «Студентський захист» Андрій Черних.

    Нині діючий порядок справляння акцизного збору з кріплених вин не відображає високого (18% об’ємних одиниць і більше) вмісту спирту в ній. Так, ставки акцизного збору на кріплене вино сьогодні в Україні складають 50 копійок за 1 літр. І це в той час, коли сплата акцизного збору для інших алкогольних напоїв, у виробництві яких використовують спирт етиловий складає 23,0 грн. за 1 літр 100% спирту. Тобто, якщо припустити, що у кріпленому (міцному) вині додано (чи використано при зброджені) 18% спирту етилового, то за 1 літр вина повинно бути сплачено 4, 14 грн. Не важко порахувати різницю недоплаченого в державний бюджет тільки акцизного збору 4,14 – 0, 50 = 3, 64 грн. з 1 літра такого вина.

    16 лютого 2009 року народний депутат Володимир Ар’єв вніс законопроект щодо збільшення ставки акцизного збору на кріплені вина. Він запропонував збільшити ставку акцизного збору на вина натуральні з спирту та міцні (кріплені) з 50 копійок до 25 гривень за 1 л 100-відсоткового спирту. Це дасть змогу збільшити надходження до Державного бюджету України в 2009 році на декілька млрд. грн. – підкреслює координатор громадської організації «Студентський захист» Андрій Черних.

    Перлини виробної галузі України, які виробляють наші марочні вина, абсолютно захищені. Йдеться про порошкове вино, так званий «шмурдяк», яким травиться наша молодь.

    Запровадження зазначених ставок акцизного збору сприятиме обмеженню споживання продуктів, які мають шкідливий вплив на здоров’я людини, в першу чергу молоді, та в той же час дозволить збільшити надходження до Державного бюджету для повноцінної виплати стипендій, - підсумовує Андрій Черних.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору