ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті нереститься риба

    26 квітня 2024 п'ятниця
    64 переглядів
    На Закарпатті триває операція “Нерест”

    На Закарпатті триває операція "Нерест". Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення правил рибальства тягне за собою накладання штрафу на громадян від 34 грн. до 170 грн. та на посадових осіб від 170 грн. до 510 грн.

    З метою посилення державного контролю за станом охорони, використання і відтворення рибних та інших водних живих ресурсів в весняно-літній нерестовий період 2009 року наказом начальника Державної екологічної інспекції в Закарпатській області, Головного державного інспектора охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області від 3 квітня 2009 року № 150 розпочато проведення операції “Нерест– 2009”. Вона триватиме до 25 травня 2009 року. Таким чином в цей період на території краю заборонено будь-яке рибальство, добування водних живих ресурсів.
    Як повідомили UA-Reporter.com у Державній екологічній інспекції в Закарпатській області, як виняток на час нересту дозволено любительське рибальство з берега однією вудкою з одним гачком та спінінгом з одною блешнею на наступних ділянках рибогосподарських водних об’єктів Закарпатської області:
    - р. Тиса – від місця впадання в неї р. Апшиця (с. Грушово) до місця впадання р. Тересва (смт. Тересва) Тячівського району;
    - р. Тиса – від Вилятинського автотранспортного мосту до впадання р. Ріка у Хустському районі;
    - р. Тиса – від газопроводу поблизу с. Мала Копаня (ур. Городище) до газопроводу поблизу с. Тросик у Виноградівському районі;
    - р. Уж – від оздоровчого табору УжНУ "Скалка" до підвісного мосту через річку в с. Кам’яниця в Ужгородському районі;
    - р. Уж – від межі с. Сторожниця до державного кордону з Словаччиною в Ужгородському районі;
    - р. Латориця – від автотранспортного мосту "Паланківський" (м. Мукачево) вниз по течії до пішохідного мосту ДПС через р. Латориця (спостережна вежа) в околиці с. Соломоново Ужгородського району;
    - р. Боржава – від залізничного мосту, околиці с. Бене Берегівського району до залізничного мосту "вузькоколійки" через р. Боржава, поблизу с. Шаланки Виноградівського району.

    Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення правил рибальства тягне за собою накладання штрафу на громадян від 34 грн. до 170 грн. та на посадових осіб від 170 грн. до 510 грн. Грубе ж порушення правил рибальства, тобто рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову тягне за собою накладання штрафу на громадян від 340 грн. до 680 грн. та на посадових осіб від 510грн. до 850 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору