ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті обслідують людей без постійного місця проживання

    26 квітня 2024 п'ятниця
    54 переглядів

    Товариство Червоного Хреста України опікується протитуберкульозним лікуванням соціально дезаптованих громадян у 10 областях України.

    Товариство Червоного Хреста України разом з некомерційною міжнародною організацією PATH здійснює у 10 областях країни програму лікування туберкульозу серед дезадаптованих верств населення. Хід її виконання показав, що переривання лікування тими людьми, якими опікуються патронажні сестри ТЧХУ, не перевищує 7%, у той час як середній показник відриву від лікування по країні становить понад 30%. Про це на першому засіданні прес-клубу ТЧХУ поінформувала виконавчий директор Національного комітету ТЧХУ Алла Хабарова, передає кореспондент УКРІНФОРМу. "Це та програма, котра може допомогти ліквідувати чи зменшити напруження по захворюваності на туберкульоз у державі", - переконана А.Хабарова.

    Вона розповіла, що бюджет програми становить 200 тис. доларів на рік. Волонтери ТЧХУ намагаються заохотити у продовженні лікування той контингент хворих на туберкульоз, який може з різних причин його покинути. Насамперед їм надають матеріальну допомогу, але не у вигляді коштів, а наприклад, виділяють проїзні квитки, щоб вони могли приїхати на лікування, та продукти харчування. Найбільш тяжких хворих патронажні сестри ТЧХУ відвідують вдома.

    А.Хабарова зазначила, що і під час щорічного місячника ТЧХУ, який зараз триває в Україні і також присвячений боротьбі з туберкульозом, Товариство закликало його учасників докладати максимуму зусиль, щоб соціально дезаптовані співгромадяни не переривали лікування.

    Вона також повідомила, що наразі ТЧХУ разом з працівниками протитуберкульозних диспансерів проводять у Закарпатській і Запорізькій областях обстеження людей, котрі не мають постійного місця проживання. Для них організовують пункти гарячого харчування, на яких працює пересувний флюорограф. Огляд проводиться просто на місці, потім хворих направляють на прийом до фтизіатрів для подальшого обстеження і лікування, а також беруть на облік.

    Окрім того, ТЧХУ разом із фтизіатричною службою вирішує питання подальшого протитуберкульозного лікування тими громадянами, які звільняються з в'язниць, у Дніпропетровській області, а незабаром до неї приєднається і Херсонська, поінформувала А.Хабарова.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору