ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи готове Закарпаття до зовнішнього незалежного оцінювання знань?

    26 квітня 2024 п'ятниця
    69 переглядів

    Сьогодні, 27 квітня, в нашій області з перевіркою готовності до зовнішнього незалежного оцінювання перебував директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук.

    Чи готове Закарпаття до зовнішнього незалежного оцінювання знань?Він взяв участь у зустрічі-навчанні з представниками вищих навчальних закладів області, які будуть спостерігачами під час тестування.

    Відтак відбувся брифінг, під час якого Богдан Томенчук розповів представникам засобів масової інформації про особливості організації і проведення цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання. Він повідомив, що від Закарпатської області Івано-Франківським РЦОЯО зареєстровано 10781 осіб, які виявили бажання пройти тестування у 2009 році. Саме така кількість учасників пройде ЗНО з української мови та літератури, яке є обов’язковим для всіх. Серед інших предметів найпопулярнішими є математика – 4761 зареєстрованих, історія України – 4695. Відповідно до результатів реєстрації в областях регіонального центру на базі загальноосвітніх навчальних закладів створено 461 пункт тестування, з них 111 в нашій області.

    Також ведеться активна робота з підготовки кваліфікованих кадрів для організації і проведення тестування. Впродовж квітня проводиться навчання та сертифікація осіб, які залучатимуться до проведення ЗНО-2009 вперше. Особи, які у минулі роки набули досвіду в організації та проведенні ЗНО, проходять інструктаж та тест-контроль.

    Директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти закликав журналістів і всіх бажаючих зареєструватися громадськими спостерігачами.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору