ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

16 травня на Закарпатті відбудеться українсько-словацький День Добросусідства

    27 квітня 2024 субота
    67 переглядів

    Вже шостий рік поспіль третьої суботи травня в Україні святкується День Європи. Закарпаття, що межує одразу з чотирма державами Євросоюзу, звичайно ж, активно долучається до відзначення свята.

    Відправною точкою на шляху до встановлення Дня Європи вважається Декларація Шумана: 9 травня 1950 року в Парижі міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості та віддати їх в управління новій наднаціональній структурі. Це стало "наріжним каменем Європейської федерації". Три з половиною десятиліття потому на Міланському самміті 1985 року лідери ЄС вирішили увічнити день проголошення Декларації Шумана та постановили щорічно відзначати 9 травня як "День Європи".

    Ця дата співпадає з Днем Перемоги у Другій світовій війні (8 травня – у країнах Західної Європи) і не дає нам забути про те, що нинішньому миру передували кровопролитні війни та величезні втрати.

    В рамках святкування Дня Європи цьогоріч в Закарпатській області передбачено провести низку заходів. Так, 16 травня відбудеться вже традиційний українсько-словацький День Добросусідства на МПП "Ужгород – Вишнє Нємецьке". 17 травня планується провести міжнародні конференції "Туристичний бренд "Карпати" та "Місце і роль замків у формуванні та просуванні туристичного ринку "Карпат". Про історичну роль України в житті Європи можна буде довідатися і в рамках святкування Дня музеїв. Також в рамках Дня Європи у травні відбудуться українсько-угорський День добросусідства, туристичний фестиваль "Єврокарпати" в урочищі Дубки Ужгородського району, міжнародний фестиваль "Етно-Діа-Сфера", обласне свято румунського народного мистецтва.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору