ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді вчилися керівники аматорських театральних колективів Закарпаття

    26 квітня 2024 п'ятниця
    76 переглядів

    В Ужгороді з метою покращення творчої діяльності аматорських театральних колективів області в конференц-залі Закарпатського обласного органїзаційно-методичного центру культури відбулося заняття обласної творчої лабораторії з їхніми керівниками. У заході взяли участь понад 30 учасників з усієї області.

    100.jpgЗаняття на тему "Театр — любов моя" розпочав завідувач відділу народної творчості та аматорського мистецтва Мирослав Петій. У доповідях учасників домінувала тема любові. Про любов як поняття у професії актора та режисера розповідав викладач режисерських дисциплін Ужгородського коледжу культури і мистецтв Тарас Гарагонич.
    Методист Берегівського районного відділу культури Ольга Сакалош представила театральні маски, які виготовила власноруч, і поділилася таємницями їх створення. Семінар продовжився в обласному театрі ляльок, де всі учасники переглянули театральну програму "Театр — любов моя", підготовлену студентами IV курсу коледжу (керівники груп О. Шип, М. Петій).
    Після перегляду дипломної роботи відбулося практичне заняття з технічної підготовки до сценічної пластики та майстерності актора, яке провів викладач режисерських дисциплін коледжу М. Микулець.
    На завершення пройшло обговорення та обмін думками щодо семінару, повідомив UA-Reporter.com завідувач відділу ООМЦК Мирослав Петій. Провідний методист ООМЦК Ганна Дрогальчук надала методичні рекомендації з підготовки та проведення районних семінарів та творчих лабораторій.
    Учасники обласної творчої лабораторії висловили вдячність організаторам та бажання щороку проводити такі заходи.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору