ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді з’явиться єдиний інформаційно-розрахунковий центр комунальних платежів

    26 квітня 2024 п'ятниця
    61 переглядів

    Програма створення інформаційно-розрахункового центру була затверджена рішенням сесії міської ради у 2007 році. Оскільки "ПриватБанк", який має в обласному центрі Закарпаття 16 відділень, запропонував міській раді розробку програмного забезпечення створення центру безкоштовно, то, враховуючи сьогоднішню ситуацію з наповненням бюджету, ця пропозиція є прийнятною для міської ради.

    287.jpgДиректор КП "Комінтех" із м.Червонограда Львівської області зауважує на невідворотністі створення цього центру, переваги якого для мешканців міста очевидні й мають повне право на життя. Подібні програми підприємство впровадило вже в 14 містах України. Такі центри успішно працюють у багатьох регіонах країни протягом кількох років, а за кордоном — десятків років.
    Щоб знову не винаходити велосипед, достатньо з'їздити до наших найближчих сусідів — європейців: угорців, словаків, поляків, у поштові скриньки яких надходить одна-єдина квитанція з оплати всіх без винятку комунальних послуг, зокрема за вивезення ТПВ, електроенергію, газ, воду тощо, і навіть за телефон та Інтернет. Це веде насамперед до економії часу та коштів на утримання роздутого абонентського апарату підприємств — надавачів послуг.
    Наразі, як повідомив UA-Reporter.com начальник відділу управління з питань інноваційних впроваджень, інвестицій та сталого розвитку міста Янош Мезеї, найбільшою перевагою такого центру буде спрощення оформлення та отримання субсидій на житлово-комунальні послуги, тому що часто мешканці з лінощів або інших причин, наприклад, через хвороби, похилий вік, вчасно не подають усі необхідні довідки або, що теж можливо, просто соромляться, внаслідок чого значні кошти, виділені з Держбюджету України, повертаються до Києва як невикористані.
    На центральний сервер буде стікатися вся інформація про платника: його проплати, заборгованість, наявні пільги, субсидії від усіх надавачів послуг, що дозволить через систему "єдиного вікна"
    в найкоротший термін, не оббиваючи пороги різних інстанцій у протилежних та віддалених районах міста, просто і зручно оформити субсидію.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору