ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Угорські футболісти Закарпаття привезли з Будапешта "золото" та "срібло"

    26 квітня 2024 п'ятниця
    70 переглядів
    У Будапешті пройшла футбольна першість серед країн, де компактно проживають угорці

    Нещодавно зі столиці Угорщини міста Будапешта повернулися учні Берегівської угорської гімназії та ЗОШ с.Шом Закарпатської області, які взяли участь у першості між командами країн, де компактно проживають угорці. Вже кілька років поспіль турнір організовує «Фонд золотої команди».

    Цього року у турнірі взяли участь 8 команд старшої вікової групи 1990-93 років народження та 12 команд молодшої вікової групи 1994-96 р.н. У старшій віковій групі нашу область представляли команди Берегівської угорської гімназії та збірна команда ЗОШ с.Баркасово. За волею жереба до групи А потрапили обидві закарпатські команди, а також команда м.Коложвар (Румунія) та команда м.Нодьбечкерек (Сербія). Берегівчани по черзі здолали Коложвар 10:0, Баркасово 10:1, Нодьбечкерек2:1 і вийшли до фіналу, де на них уже чекав переможець групи В - команда міста Аколі (Хорватія). Берегівчани відмінно провели і фінальний поєдинок. Точні удари Шебештейна, Шукаля та двічі Барти принесли перемогу нашій команді.
    У групі серед молодших Україну представляли учні ЗОШ с.Шом Берегівського району та команда «Севлюш» с. Дюло Виноградівського району. Юні футболісти Берегівщини зуміли перемогти команди Словаччини, Хорватії, Сербії, Румунії. У півфіналі суперником берегівчан були футболісти «Севлюш» Дюло. Перемогу з рахунком 4:2 святкували гравці Берегівщини. У фіналі суперником закарпатців стали юні футболісти з населеного пункту Екел (Словаччина). Основний час завершився з рахунком 1:1. У серії пенальті спортивне щастя посміхнулося юним сербам, 8:7. Команда с.Шом уже другий рік поспіль виходить до фіналу, але вибороти головний приз їм не вдається. Треба відмітити, що й друге місце - це великий успіх юних футболістів села Шом.
    Фінальні поєдинки як у старшій, так і в молодшій групі проходили на будапештському стадіоні «Ференцварош». Умови проживання та харчування для учасників були просто відмінними. На матчах були присутні легенди угорського футболу Енев Бузинські, Дюло Грошич, Матей Феньвеші, Пал Варгеді, Лайош Кив (президент «Фонду золототої команди»), відомий тренер Золтан Варга та багато інших.
    Минулого року головні призи вручав Президент Угорщини. У цьому році дану процедуру виконав представник Президента. Керівником закарпатської делегації був Тіберій Феєш. Команду Берегівської угорської гімназії готував Шоні-бачі Філіп, а учнів с.Шом - учитель фізкультури Роберт Деметер. Команди на турнірі у Будапешті представляв голова Берегівської міської ради Іштван Гайдош. Уважно спостерігав за діями закарпатців та футболістів інших команд тренер дублюючого складу ФК «Закарпаття» Михайло Іваниця.
    Допомогу у поїздці на турнір закарпатським командам надала Спілка угорців України (голова спілки Іштван Гайдош), яка закупила футбольну форму, м'ячі, а також оплатила всі транспортні послуги, а також фонд «Комот» (голова фонду Маріанна Кочіш), який забезпечив учасників спортивними костюмами.
    Що ж, успіхи у Будапешті тільки підкреслюють правильний шлях розвитку футболу на Берегівщині, а також успішний виступ ФК «Берегвідейк» у чемпіонаті області, у чому велика заслуга великого любителя футболу Іштвана Гайдоша.
    Про міцні дружні відносини берегівчан зі спортсменами Угорщини свідчить і той факт, що 8 серпня у Берегові відбудеться товариський футбольний матч між збірною командою ветеранів футболу Угорщини та збірною ветеранів Берегівщини.
    Карло СОЙКО

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору