ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найменше шансів заробити «живу копійку» - на Закарпатті

    26 квітня 2024 п'ятниця
    57 переглядів

    Закарпаття експерти вважають одним із найбідніших регіонів України. Тут найменше промислових підприємств, найменше сільськогосподарських земель (адже навколо гори), а відповідно – найменші можливості заробити «живу копійку».

    І навіть якщо пощастить знайти роботу, платять хоч і живі, але справді копійки, розповідає кореспондентка Радіо Свобода в Ужгороді Надія Петрів.

    Уся родина Станкевичів з села Ракошина, що в Мукачівському районі Закарпаття, живе виключно з того, що обробляє землю та вирощує худобу. Марина, її мати й чоловік Василь усе вирощене продають, за виручені гроші купують необхідні речі, сплачують комунальні послуги. Люди через кризу бідніші, на домашні, екологічно чисті, а відповідно й на дорожчі продукти їм грошей не вистачає. «Добре би було, якби була якась стабільна робота й зарплата кожного місяця. Дуже не вистачає грошей», - розповіла 32-річна Марина.

    Спеціаліст Карпатського центру полінгових досліджень Василь Химич говорить, в Закарпатті справді дуже сутужно з заробітками. «Якщо ще до кризи мало хто погоджувався працювати в містах менше, ніж за тисячу гривень, то зараз і на 700-800 погоджуються. По селах, знаю, є такі підприємства, що платять по 200-300. Певна річ, це не повний зайнятий день чи тиждень, але це вже й не гроші на нинішній час».

    Чимала частина закарпатців на заробітках за кордоном. Хтось живе лише за рахунок соціальних виплат.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору