ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Теплий Ужгород у засніженому Києві (Фоторепортаж)

    27 квітня 2024 субота
    41 переглядів
    У Києві відкрився спільний проект трьох ужгородських художників

    У Київській художній галереї "Мистецька збірка" відкрився спільний проект трьох ужгородських художників. На виставці представлено живопис Людмили Корж-Радько та Олени Кондратюк, а також скульптуру Богдана Коржа.

    "Це не перша наша виставка в Києві, але перша в цій галереї. Ми спеціально хотіли відкрити нашу виставку в "Мистецькій збiрці". Тут дуже затишно й душевно", - сказали на відкритті автори.

    Виставка починається просто зі входу

    Гарячі абстракції

    Оцінюючи роботи своїх колег, народний художник України Феодосій Гуменюк сказав, що можна просто сидіти і довго дивитися на них. "А те, що виставляється в PinchukArtCentre, і взагалі робиться в арт-просторі Європи, - це все тимчасове. Вітчизняне ж мистецтво рухається у своєму напрямку. Прикладом тому є теплі й ліричні твори Богдана і Людмили Корж-Радько та Олени Кондратюк".

    Романтичні акварелі і графіка

    Асоціації

    Автори виставки та їх колега по цеху Феодосій Гуменюк

    Виставка триватиме до 28 лютого. Київська художня галерея "Мистецька збірка", вул. Терещенківська, 13 (вхід в арку). Режим роботи: пн, вт - вихідний, ср - нд - з 11:00 до 18:00. Вхід платний.

    Довідка:

    Богдан Корж народився в 1952 році в місті Яблуниця над Нісою (Чехія). У 1978 році закінчив навчання у Львівському державному інституті прикладного та декоративного мистецтва. Член Національної спілки художників України з 1985 року. Учасник обласних, республіканських, закордонних виставок. Працює в жанрах: скульптурний портрет, медальне мистецтво, скульптура малих форм, садово-паркова і монументальна скульптура.

    Олена Кондратюк народилася в 1958 році в Запоріжжі. У 1981 році закінчила Львівський інститут прикладного мистецтва. Член Національної спілки художників України з 1999 року. Живописець.

    Людмила Корж-Радько народилася в 1956 році в місті Печенга (Росія). У 1975-1980 роках навчалася у Львівському державному інституті прикладного та декоративного мистецтва, кафедра скла. Заслужений художник України. Член Національної спілки художників України з 1987 року. У 2004-му стала лауреатом ІІ премії (оригінальна техніка) виставки-конкурсу ім. Г. Якутовича. Викладач Закарпатського художнього інституту. Працює в жанрах монументального мистецтва, живопису, станкової та книжкової графіки.

    Вікторія Смірнова, Олександр Назаров. INTV

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору