ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті зростає кількість дітей, позбавлених батьківської опіки

    26 квітня 2024 п'ятниця
    75 переглядів
    В Ужгороді пройшла прес-конференція по захисту дітей на Закарпатті

    За підтримки Європейського Союзу й у рамках дворічного (2009-2011) проекту «Зміцнення національних механізмів та потенціалу у сфері протидії торгівлі дітьми в Україні» вже рік здійснюються системні заходи для подолання проблеми торгівлі дітьми.


    Про це на прес-конференції в Ужгороді розповіла журналістам заступник голови Закарпатської громадської жіночої організації «Веста» Віра Попович.

    За словами Віри Попович, тільки за один рік фахівці ЗГЖО «Веста» ідентифікували та надали допомогу 27 дітям, постраждалим від торгівлі людьми. Це на 18 випадків більше, ніж за минулий рік. Усього в рамках проекту було ідентифіковано та надано допомоги близько 100 дітям.

    «Незважаючи на те, що держава має у розпорядженні декілька соціально орієнтованих структур для захисту прав та інтересів дитини, у малих містах і селах катастрофічно не вистачає спеціалістів, які б могли здійснювати соціальний супровід, правовий захист дітей, ув тому числі постраждалих від торгівлі людьми, – розповіла Віра Попович. – В більшості випадків жертвами ганебного злочину стають діти без належного догляду з боку батьків, а не рідко й самі батьки мають стосунок до продажу дітей".

    Світлана Якімеліна, начальник служби у справах дітей Закарпатської ОДА, зазначила, що обласна служба у справах дітей веде облік «групи ризику» – дітей, які можуть стати жертвою торгівців людьми. Це недоглянуті діти з неблагополучних сімей, сироти та напівсироти. На даний час таких сімей в області 500 (1299 дітей), спостерігається тенденція до зменшення. Проте зростає кількість дітей, позбавлених батьківської опіки, що з одного боку позбавляє дітей від неналежного за ними догляду, з іншого – сприяє їхньому переходу до інших груп ризику.

    17-21 травня спільно з правоохоронцями фахівці служби у справах дітей здійснили рейд «Малюк» для того, щоб припинити ганебне явище експлуатації грудних дітей при жебракуванні. До речі, ідея проведення такого рейду належить саме Закарпатській області.

    "Найскладніше порушити кримінальну справу і притягти до відповідальності осіб, які експлуатують грудних дітей", – зазначила кореспонденту UA-Reporter.com Світлана Якімеліна.

    Вона нагадала, що торгівлею людьми вважається і примусова праця, і, наприклад, використання дитини для жебрацтва. Про такі факти слід повідомляти до правоохоронних органів, які зобов’язані скласти акт і забрати дитину, яку передадуть до притулку. Таким дітям допомагає пройти реабілітацію, зокрема, і громадська організація «Веста».



    Допоможіть Ангеліночке з Ужгорода! Їй дуже потрібна Ваша допомога!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору